Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Iako ga ne cijeni: Mamić bi podržao Štimca umjesto Bilića

Poznato je da se stavovi Zdravka Mamića nisu često slagali s onima Igora Štimca i Vlatka Markovića, no Dinamov izvršni dopredsjednik, ili je promijenio mišljenje ili ima skrivenog asa u rukavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Igor Štimac prije nekoliko dana izjavio kako uopće ne cijeni Zdravka Mamića, ovaj mu to čini se nije zamjerio. Štoviše, Mamić bi Štimca podržao u kandidaturi za nasljednika Slavena Bilića koji po Mamićevim riječima sigurno dolazi nakon 'akcije Južna Afrika'.

Mamić bi Štimca podržao u kandidaturi za nasljednika Slavena Bilića koji po Mamićevim riječima sigurno dolazi nakon 'akcije Južna Afrika'

'Apsolutno bih ga podržao, on za taj posao ima sve reference', kaže Mamić i dodaje kako stvari ne gleda kroz osobnu prizmu odnosa.

Valjda se nešto u međuvremenu promijenilo ili, kako misle neki, Mamić želi Štimca dalje od Hajduka. Zna dobro Mamić da je Hajduk zadnji put bio prvak kada je imao Štimca u klubu. Tada su se borili 'prsa u prsa' i Mamić je izgubio, a zadnje četiri godine Hajdukova logistika nema Mamićevu moć u hrvatskom nogometu.

S druge strane, pišu Sportske novosti, Mamić bi podržao i Vlatka Markovića u novoj kandidaturi za predsjednika HNS-a. Marković će sljedeće godine završiti 12-godišnji, rekordni mandat na čelu saveza, no neki članovi Izvršnog odbora HNS-a misle kako Marković mora završiti ciklus kvalifikacija za Euro 2012. te projekt baze Vatrenih u Tuhelju. Dakle, još najmanje dvije godine nakon isteka mandata 2010…

'Ne vidim razloga zašto bi se predsjednika diralo ako se reprezentacija i ne probije do SP-a. On je napravio puno za naš nogomet, tijekom njegove ere nizani su najsjajniji sportski i financijski rezultati', kaže Maminjo kojeg ne brinu ni godine predsjednika.

No Mamić ima logičan zahtjev koji se HNS-u predbacivao dugo vremena.

'Ja i moj klub inzistirali bi na većoj okupiranosti ligaškim nogometom te na kompletnom sređivanju kadrovske situacije u Rusanovoj, osobito među onima koji vode mlađe uzraste', rekao je Mamić i naglasio kako se Dinamo neće samo tako odreći Vrbanovića kojeg 'guraju' na Srebrićevo mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider