Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nastup u Brazilu neuspješan'

I Pletikosa se oprostio: Možda je Kovač malo pretjerao, ali svi smo krivi!

Stipe Pletikosa (35) se nakon više od 15 godina provedenih u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, za koju je ostvario 114 nastupa, odlučio oprostiti od daljnjeg igranja za Vatrene...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Opraštam se od reprezentacije! Odlučio sam još pije leta za Brazil. Neki su igrači to znali i hvala im što su zadržali za sebe moju najavu. Iskreno, nadao sam se da će to za nas biti uspješno Svjetsko prvenstvo, da ćemo proći skupinu i ostvariti naše i želje navijača ostvarenjem koje nam izostaje još od 1998. godine", izjavio je Pletikosa u velikom razgovoru za Sportske novosti.

VIDEO Prljavo rublje na cesti: Šuker odgovorio na teške optužbe!

Pletikosa je debitirao za Hrvatsku još 10. veljače 1999. godine kada je kao 20-godišnjak stao na vrata reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Danske u Splitu, a posljednji je nastup upisao 23. lipnja ove godine u susretu 3. kola u skupini na SP u Brazilu i 1-3 porazu od Meksika.

''Unutar reprezentacije atmosfera je bila pozitivna. Moglo je biti i bolje. Na nju, jasno je, dosta utječe trener. Kovač je nametnuo režim discipline i svi su to prihvatili. Nije bilo nikakvog ekscesa u tom smislu, svi smo se podredili interesu momčadi i želji za dobrim rezultatom. Možda je taj dril bio malo 'too much', ali svaki trener ima svoje metode i treba ih respektirati'', izjavio je Pletikosa te nastavio:

''No, nema tu jednog krivca za neuspješan nastup, bilo bi to najlakše. Svi smo mi odgovorni i zaslužujemo kritike.''

'Splitska hobotnica' branila je na tri SP-a, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, 2006. i Njemačkoj, te 2014. u Brazilu, a nastupio je i na dva EURA, 2008. u Austriji i Švicarskoj, te 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Sa 114 nastupa u dresu reprezentacije drugi je na listi svih vremena, više nastupa ima samo aktualni kapetan Darijo Srna (116).

Pletikosa je treći hrvatski reprezentativac koji je odlučio završiti reprezentativnu karijeru nakon SP-a u Brazilu, prije njega svoj su 'zbogom vatrenima' objavili Ognjen Vukojević i Eduardo Alves da Silva.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider