Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
požalio se kod kuće

I on je udario u zid zvan Premierliga: Depay otkrio zašto mu ne ide u Man UTD-u

Sjajni nizozemski nogometaš Memphis Depay muči na početku svoje prve sezone u Manchester Unitedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Memphis Depay najavljivan je kao jedan od najuzbudljivijih nogometaša koji su ovog ljeta stigli u Premierligu. No, i ovaj se sjajni mladi igrač uvjerio kako je englesko prvenstvo možda i najteže na svijetu. Jasno, brojke i uspjesi engleskih klubova u Europi ne idu u prilog onima koji ovu ligu zovu najboljom, ali se sigurno radi o fizički uvjerljivo najtežem prvenstvu.

Mnogi koji stignu na Otok u prvim mjesecima ne mogu kondicijski pratiti ostatak momčadi. Pričao je o tome i  Nikola Kalinić koji se nije snašao u Blackburnu. I Memphis Depay ističe kako nije lako igrati u žestokom ritmu dva puta tjedno.

''U Mancheseru igram jako puno utakmica. Jako je malo dana u kojima se mogu odmoriti. Na dane treninga brine se najviše o kondiciji. Teško je igrati dvije utakmice tjedno na najvišem nivou. Moje se tijelo na takav napor još uvijek nije naviklo'', požalio se krilni napadač nizozemskog Telegraafu.

''Mislim da sam ipak napravio dobar korak u karijeri i sretan sam u Manchesteru'', rekao je Depay koji je u osam nastupa ove sezone u ligi postigao tek jedan pogodak, a Van Gaal ga je porazu kod Arsenala izvadio već nakon prvih 45 minuta.

Bivši nogometaš PSV-a nalazi se u domovini gdje ga također čekaju dvije važne utakmice. Nizozemska je najveće razočaranje kvalifikacija za Euro u Francuskoj. U njihovoj skupini A Island i češka su osigrali prva dva mjesta koja izravno vode na Ep, dok se oni s Turskom bore za dodatne kvalifikacije. U subotu i utorak moraju slaviti u Kazahstanu odnosno na svom terenu protiv Češke tri dana kasnije kako bi ostali u utrci za Euro.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider