Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijedi razmatranje

Amerikanci nakon londonskog kupuju i klub iz Liverpoola?

Dvojica američkih ulagača pregovaraju o kupnji engleskog prvoligaša Evertona za oko 200 milijuna funti (više od 272 milijuna eura), piše u srijedu The Times.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema pisanju The Timesa skupina ulagača, među kojima ima Britanaca, potpisalo je pismo namjere s aktualnim vlasnikom Evertona Billom Kenwrightom i dogovorilo razdoblje za razmatranje klupskih računa koje bi trebalo trajati do kraja siječnja iduće godine.

Na čelu konzorcija su John J. Moores, koji je od 1994. do 2012. godine bio vlasnik američke bejzbol momčadi San Diego Padres, i Charles Noell, a obojica su suosnivači tvrtke JMI Equity.

Ako dođe do kupnje, Everton će postati drugi klub u Engleskoj koji je primio injekciju američkih financijskih sredstava u manje od dva mjeseca.

Prošli tjedan je Crystal Palace objavio da američki ulagači Josh Harris i David Blitzer, suvlasnici košarkaške momčadi Philadelphia 76ers (NBA) i hokejaške New Jersey Devilsa (NHL), sudjeluju sa 36 posto u njegovim financijama.

Everton je nakon 17 kola Premierlige na 10. mjestu, s pet pobjeda, osam remija i četiri poraza u dosadašnjem dijelu sezone te ukupno ima 23 boda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider