Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oproštajno pismo

Ne vraća se: I Eduardo se oprostio, ali (još) ne s Hrvatskom

Eduardo da Silva oprostio se od ukrajinskog Šahtara, a karijeru će nastaviti u rodnom Brazilu.

Nakon ispadanja Hrvatske sa Svjetskog prvenstva Eduardo je ostao kod kuće u Rio de Janeiru na odmoru. No, čini se kako se neće ni vraćati, jer brazilski mediji prenose kako će od sada nositi dres Flamenga, njegovog najdražeg kluba iz djetinjstva. Poslije devet odigranih kola Flamengo je na pretposljednjem 19. mjestu ljestvice brazilske Serije A.

Premda rodom iz Brazila Eduardo nikada nije zaigrao za niti jedan brazilski klub. Od 1999. do 2007. godine je nosio dres zagrebačkog Dinama. Potom je ostvario sjajan transfer u londonski Arsenal gdje je bio do 2010. godine, dok je posljednje četiri sezone proveo u ukrajinskom Šahtaru.

Ono što je sigurno je kako više neće igrati za klub iz Donjecka. Dudu ne odlazi zbog rata na istoku Ukrajine, već zato što mu je istekao ugovor. Tako će u svoj Flamengo otići bez odštete s 31. godinom.

Je li to kraj i u reprezentaciji?

Da li to znači da neće više igrati i za Hrvatsku, vidjet ćemo uskoro. Bit će mu teško dolaziti na reprezentativna okupljanja iz dalekog Brazila. Sjetimo se kako je Leon Benko izgubio mjesto u Kovačevoj vrsti kada je otišao u Kinu.

Nakon oproštajnog pisma njegovog kuma Ognjena Vukojevića, najavljeno je kroz medije i njegovo koje bi trebalo stići u HNS. Ostao je jako razočaran što mu izbornik nije pružio veću šansu u njegovom Brazilu, naročito u prvoj utakmici s domaćinom kada Kovač nije iskoristio sve tri zamjene.

No, zasad je napisao tek ono prvo oproštajno pismo koje je otišlo u Donjeck.

''Ponosan sam na provedene četiri godine u Šahtaru i čast mi je što sam predstavljao ovaj klub. Zahvaljujem gospodinu Ahmetovu, treneru Lucescuu, mojim suigračima, posebno Dariju Srni čija će mi briga o meni i prijateljstvo izvan travnjaka uvijek puno značiti'', napisao je Eduardo u oproštajnom pismu klubu te se na kraju zahvalio navijačima zbog kojih se 'uvijek osjećao kao dio obitelji Šahtara'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider