Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan mora otići

Kinezi ruše rekorde: Za brazilskog bombardera 55.8 milijuna eura!

U novom klubu bit će jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski napadač Hulk (29) napustio je ruski Zenit iz St Peterburga preselivši u redove kineskog prvoligaša Shanghai SIPG za 55.8 milijuna eura što je rekordni transfer u povijesti azijskog nogometa.

Dosada je najskuplji bio transfer Alexa Teixeire za kojeg je Jiangsu Suning platio Šahtaru nešto više od 40 milijuna eura.

Hulk bi u novom klubu trebao zarađivati između 15 i 20 milijuna eura godišnje, što će ga učiniti jednim od najplaćenijih nogometaša.

Brazilski napadač razornog udarca kojem je puno ime Givanildo Vieira de Sousa u Zenitu je proveo posljednje četiri godine postigavši 75 golova u 144 nastupa. Igrao je i za Porto, Tokyo Verdy, Kawasaki Frontale i Vitoriju.

U dresu brazilske reprezentacije sakupio je 48 nastupa postigavši 12 golova.

Moraju se riješiti jednog stranca

Shanghai SIPG, kojeg trenira Sven Goran Eriksson, nakon 15 kola nalazi se na četvrtom mjestu kineskog prvenstva sa 24 boda, 12 manje od lidera Guangzhou Evergrandea.

Hulkov transfer znači da će Eriksson morati otpisati nekog od stranih igrača. Kineska pravila dozvoljavaju da klub može imati ukupno pet stranaca, i to po modelu 4 + 1 (najmanje jedan mora biti Azijac, a to je u Shanghai SIPG-u Kim Yu-Young iz Južne Koreje). Osim njega, u klubu su od ranije i Asamoah Gyan, Dario Conca, Elkeson te Jean Evrard Kouassi koji je u zimu 2015. stigao iz Hajduka za dva milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider