Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Željko Vela iz Sofije

VIDEO 'Hrvatsku u Bugarskoj čeka utakmica iskušenja ali i prilike'

Hrvatski nogometnu reprezentaciju u petak očekuje kvalifikacijska utakmica s Bugarskom, a za Dnevnik NoveTV iz Sofije se javio Željko Vela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u Bugarskoj. Vijest dana iz hrvatskog tabora je ozljeda Dejana Lovrena i pozivanje Gordona Schildenfelda. S kojim će sada stoperskim parom Niko Kovač startati protiv Bugarske?

VIDEO Kovač i Srna umiruju Bugare: Hrvatska je favorit samo na papiru!

„Pitao sam to izbornik i on je odgovorio Domagoj Vida. Dakle, Vida će zamijeniti Lovrena, odnosno Vida i Ćorluka bit će početni stoperski par hrvatske reprezentacije u dvoboju s Bugarskom, a Schildenfeld će čekati svoju šansu s klupe, kao što je dočekao da ga opet pozovu u reprezentaciju. Što se tiče nekih ostalih promjena sastava ili sustava igre, na to pitanje se Niko Kovač samo zagonetno osmjehnuo i ostavio nas da nagađamo“, kazao je Vela u uvodu.

„Hrvatsku sutra ovdje u Sofiji čeka utakmica iskušenja ali i prilike. Iskušenja zato što se igra protiv neugodne reprezentacije na njezinom domaćem terenu, na stadionu Vasil Levski, a ulaznice se dobro prodaju. Hrvatske igrače su ovdje dočekale navodne njihove izjave da su Bugari nogometni anonimusi. Koliko ja znam, nitko to nije izjavio, ali teško je to sada demantirati i bit će, naravno, dodatnih tenzija i dodatnog motiva. Međutim, bit će to i prilika za hrvatsku reprezentaciju, jer ovoj momčadi Nike Kovača treba jedna prava, čista, uvjerljiva pobjeda u važnoj utakmici, a gdje ćete bolje prilike nego sutra ovdje u Sofiji“, kaže Vela i nastavlja:

„Bugara nema već deset godina na velikim turnirima, od Eura 2004. Zadnjih nekoliko sezona se dižu, bili su solidni u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali nisu uspjeli proći dalje. Na startu ovih kvalifikacija pobijedili su Azerbajdžan u gostima, što im je jako podiglo krila, jer takve utakmice u nedavnoj prošlosti nisu znali rješavati. Sada dočekuju Hrvatsku i idu u Norvešku, što su im po njihovom mišljenju dva najveća rivala za plasman na Euro, dok Italiju vide kao glavnog favorita skupine. Zbog toga su za ove dvije utakmice pripremljene lijepe premije za igrače od strane Bugarskog saveza. Dodatno je Bugare podigao i plasman Ludogoreca u Ligu prvaka, a na hrvatskim igračima je da taj entuzijazam sutra malo primire i ohlade“, zaključio je Vela svoje javljanje iz Sofije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider