Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo josipe

Hrvatski predstavnik zauzeo mjesto na Nike nogometnoj akademiji

Josip Kolobarić, hrvatski pobjednik Nike Most Wanted natjecanje, svojim je talentom zadivio ugledne trenere i nogometne menadžere te ostvario mjesto na prestižnoj Nike nogometnoj akademiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmu godinu zaredom, pobjednici Nike Most Wanted lokalnih natjecanja iz cijeloga svijeta okupili su se za bijenalno Nike Most Wanted globalno predstavljanje koje je održano u Clairefontaineu, centru Francuske nogometne federacije. Među njima je bio i hrvatski predstavnik Josip Kolobarić koji se iskazao među 42 mlada igrača iz cijelog svijeta te je odabran u tim Nike Akademije.

Nakon što je prošao lokalno natjecanje u Omišu, Josip se pokazao kao najbolji i na natjecanju u Zagrebu. Sama prilika da sudjeluje u daljnjem natjecanju Most Wanted, s najboljim trenerima i mentorima iz cijelog svijeta, već je bila ostvarenje Josipovog sna.

Uslijedilo je četverodnevno iskustvo gdje su odabrani igrači iz 20 zemalja (16 do 19 godina), bez klupskog ugovora, imali priliku zaslužiti svoje mjesto u Nike Akademiji u St. George's Parku.

Na natjecanju se igračima pridružio i Didier Deschamps, menadžer francuske reprezentacije.

„Kako bi vaša izvedba bila na najvišoj razini tijekom utakmice, naravno, nogometni talent je važan, ali on mora biti nadopunjen i mentalnom snagom,“ savjetovao je Deschamps nogometaše.

„Kao u bilo kojem sportu, bit će izazova, ali morate nastaviti vjerovati u svoj san i u sebe te nikada ne odustati. Naporno radite, uvijek.“

Okupljanje je dosegnulo vrhunac kad je menadžer Nike Akademije, Jon Goodman, objavio koji će se igrači pridružiti njegovoj elitnoj razvojnoj ekipi za sezonu 2016.: Tim Brown (UK), Ryan Blumberg (Australija), Kai Hatano (Japan), Ilan Kebbal (Francuska), Nathan Recht (Francuska), Sherwin Danderyseedorf (Nizozemska), Myer Bevan (Novi Zeland), Thom Jonkerman (Nizozemska), Benis Belesi (Belgija), Siriki Dembele (UK), Kevin Adewumi (Njemačka) i Josip Kolobarić (Hrvatska).

„Putovanje u Clairefontaine za ovo izdanje Nike Most Wanted globalnog predstavljanja bilo je fenomenalno iskustvo za našu ekipu,“ izjavio je Goodman.

„Zbilja nas je impresionirala snaga predstavljenih talenata i to se odražava u našem izboru 12 igrača koji će se pridružiti Nike Akademiji. U osnovi, tražimo brze nogometaše koji će se pridružiti našoj ekipi, koji mogu izvući maksimum iz intenziteta treninga sve do posljednjeg dana igara. Shvaćamo da se radi o zahtjevnom rasporedu, no trening koji ovi igrači mogu očekivati iz dana u dan u Akademiji će također biti zahtjevan, stoga se trudimo to oponašati u najvećoj mogućoj mjeri tijekom cijelog ovog nogometnog iskustva.

Od 2009., Nike Most Wanted pružio je tisućama mladih nogometaša pristup prilikama za elitni trening, a do sada je 58 alumnija Nike Akademije potpisalo profesionalne ugovore s klubovima. Ove godine polaznici su bili pozvani na registraciju za Nike Most Wanted putem Nike Football Aplikacije, dok su treneri na lokalnim testiranjima odabirali finalne sudionike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider