Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U narednih mjesec dana

Hrvatski nogometni savez pokrenuo projekt razvoja lokalnih klubova

U narednih mjesec dana, tehnički direktor Romeo Jozak i njegovi najbliži suradnici obići će sve županijske nogometne saveze gdje će okupiti ključne sudionike lokalnog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jozak i njegovi suradnici bi trebali obići predsjednike i tajnike regionalnih središta te ŽNS-a, lokalne članove HNS-ove skupštine, županijske i instruktore središta te predstavnike lokalnih prvoligaša, drugoligaša i trećeligaš

"Projekt pretpostavlja razgovor o stvarnom stanju u pojedinim županijama, a posebno o specifičnim izazovima s kojima se suočavaju lokalni klubovi. Predvidjeli smo dvadesetak osnovnih tema koje su podloga za dijalog, želimo čuti i sve druge eventualne poteškoće, ali i ideje i prijedloge koje ta široka nogometna baza nudi. Cilj je prikupiti što više informacija, analizirati sustave natjecanja, rad instruktora, demografsku sliku županije, problematiku klubova, proces licenciranja i tako dobiti dubinsku sliku stanja u svakoj županiji, samim time i cijeloj državi", poručuje dr. Romeo Jozak prije početka ovog za HNS ključnog projekta.

"Turneja" započinje u ponedjeljak obilaskom ŽNS-a Vukovarsko-srijemske županije (10 sati) i ŽNS-a Osječko-baranjske županije (15 sati). Dan kasnije na rasporedu su Brodsko-posavska županija (10 sati) i Požeško-slavonska županija (15 sati), a u srijedu će Jozak sa suradnicima obići Virovitičko-podravsku županiju (10 sati) i Bjelovarsko-bilogorsku županiju (15 sati). Plan je ovaj obilazak okončati 16. ožujka u Dubrovniku, nakon čega će se pristupiti detaljnoj analizi prikupljenih informacija.

"Tek nakon ovakve detaljne analize, nakon čega ćemo imati cjeloviti pregled svega što se događa u našoj bazi, možemo dovršiti razvojnu strategiju hrvatskog nogometa koju ćemo predstaviti i Uefi. Osnovne stručno-razvojne postavke su već utemeljene, no postoji razlika u mogućnostima između Dinama ili Hajduka te nekog lokalnog županijskog kluba i tomu se moramo prilagoditi. Kada imamo potpunu sliku, možemo propisati daljnje korake i povući ispravne poteze za razvoj kakav svi želimo", kaže Jozak.

Ideja je kroz ovakvu dubinsku analizu dobiti kvalitetnu polazišnu točku, dodaje tehnički direktor HNS-a:

"U ovo želimo uključiti što više ljudi i dobiti što više informacija. Znamo da nam je prioritet elitni nogomet jer on nam daje mogućnost ulaganja u razvoj baze, ali s druge pak strane, upravo tim ulaganjem u bazu ponovno razvijamo vrhunski nogomet. Kako pomoći ženskom nogometu, što muči veterane i amatere, kako uključiti nacionalne manjine, što sve možemo učiniti na tom grassroots nivou - na sve to moramo dati odgovore, a da bismo to učinili, moramo prvo imati sve potrebne informacije. Zbog toga ovo smatram uistinu ključnim projektom Saveza i iz tog smo se razloga odlučili za ovako intenzivan tempo i dnevni red tema razgovora."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider