Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nulta tolerancija

Upozorenje hrvatskim navijačima: U Bakuu vojska održava red

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" priopćio je u utorak da je dosta njihovih članova već mjesecima prije uplatilo aranžmane i ulaznice za utakmice s Azerbajdžanom i Norveškom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Hrvatski nogometni savez (HNS), zbog straha od navijačkih izgreda i novih kazni, odlučio da neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače za predstojeće gostujuće utakmice u kvalifikacijama za Euro 2016. protiv Azerbajdžana i Norveške, vjerojatno će na obje utakmice biti hrvatskih navijača.

Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" priopćio je u utorak da je dosta njihovih članova već mjesecima prije uplatilo aranžmane i ulaznice za ove utakmice te da će, prema njihovim saznanjima, biti na utakmicama reprezentacije u Bakuu protiv Azerbajdžana 3. rujna i tri dana posnije u Oslu protiv Norveške.

"Preporučamo našim članovima sportsko i korektno navijanje, uz upozorenje da će osiguranje utakmice u Azerbajdžanu održavati vojska, a ne policija, koja posjeduje nultu toleranciju na ispade na tribinama. Isto tako, i norveška policija ima posebne upute za sprečavanje nereda. Osjećamo se dužni upozoriti navijače na kodeks našeg navijačkog kluba u kojem se jasno napominje da je svaki istinski hrvatski navijač na gostovanju i poklisar svoje domovine čija je dužnost predstaviti našu Hrvatsku u najljepšem svijetlu. Uostalom, dosad članovi našeg kluba navijača na utakmicama reprezentacije nisu potakli niti najmanji incident", kaže se u priopćenju kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni".

Zbog svastike na poljudskom travnjaku za vrijeme kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. protiv Italije, Europska nogometna federacija (UEFA) je hrvatsku reprezentacija kaznila oduzimanjem jednog boda, Savez je kažnjen sa 100.000 eura, a iduće dvije domaće utakmice u Uefinim natjecanjima ponovno će se igrati bez publike, kao što je bilo i protiv Italije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider