Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo momci!

Hrvatski kadeti izborili SP: Moro presudio Talijanima!

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina plasirala se na Svjetsko prvenstvo nakon što su utakmici razigravanja za poredak od petog od osmog mjesta na EP u bugarskom gradu Slivenu pobijedili vršnjake iz Italije s :-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednički zgoditak postigao je kapetan naše vrste Nikola Moro u 15. minuti. Premda je prilika bilo na obje strane, rezultat se više nije mijenjao do kraja utakmice, pa su nogometaši izbornika Darija Bašića ostvarili jedan od zadanih ciljeva prije ovog prvenstva. Na EURU u Bugarskoj Hrvatska nije poražena, a u četvrtfinalu je nesretno ispala od Belgijanaca.

Svjetsko prvenstvo u Čileu igra se od 17. listopada do 8. studenoga ove godine, a nastupit će ukupno 24 reprezentacije.

Plasman na Svjetsko prvenstvo U-17 uzrasta osigurali su i Englezi pobjedom protiv Španjolaca boljim izvođenjem penala (5-3).

HRVATSKA - ITALIJA 1:0

HRVATSKA: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Gjira (Halilović, 60), Brekalo, Đurasek (Zenko, 80), Moro, Lovren, Blečić (Babić, 65).

ITALIJA: Donnarumma, Scalera, Giraudo, Mattioli, Llamas, Melegoni, Locatelli (Degl'Innocenti 10, Matarese 68), El Hilali, Lo Faso (Scamacca, 46), Cutrone, Mazzocchi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider