Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka Belgija

Hrvatska zaustavila Španjolce i kao prva otišla u četvrtfinale

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina kao pobjednik skupine se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva u Bugarskoj nakon što je u zadnjem kolu u Slivenu odigrala 0-0 sa Španjolskom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjeda nad domaćinom turnira Bugarskom (2-0) i Austrijom (1-0), kojima su izborili prolaz među osam najboljih, hrvatski kadeti su remijem protiv Španjolske osvojili grupu bez primljenoga zgoditka. Španjolcima je za prolaz bio dovoljan i bod i bila je to utakmica bez mnogo rizika.

Najveću šansu Španjolci su propustili u 67. minuti kada je udarac Villalbe iz blizine obranio najbolji pojedinac utakmice vratar Ivan Nevistić. Izabranici Darija Bašića mogli su u posljednjoj minuti i do pobjede, ali je udarac Karla Igora Majića s gol-linije očitio branič Cucu.

U drugoj utakmici skupine Bugarska i Austrija su odigrali 1-1. Hrvatska je pobjednik skupine sa sedam bodova i gol razlikom 3-0, dalje je prošla i Španjolska s pet bodova, Austrija je natjecanje završila s dva, a domaćin Bugarska s jednim bodom.

Hrvatska će 15. svibnja u četvrtfinalu Europskog prvenstva igrati protiv vršnjaka iz Belgije. Belgijanci su osvojili drugo mjesto sa šest bodova u skupini B zahvaljujući pobjedi (1-0) nad Slovenijom u zadnjem kolu i visokom porazu Češke (0-4) od pobjednika skupine Njemačke.

Belgijanci su na ovom EURU još pobijedili Češku (3-0) i izgubili od Njemačke (0-2), koja će u četvrtfinalu igrati sa Španjolskom.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 0-0

HRVATSKA: Nevistić, Hudećek, Sosa (Soldo, 46), Briški, Kalaica, Lovren (Majić, 55), Halilović, Urošević, Zenko, Babić (Brekalo, 53), Blečić

ŠPANJOLSKA: Inaki, Amo, Cucu, Alex Martin, Dani Morer, Fran, Villalba, Pepelu (Moya, 73), Dani Olmo, Kuki (Navarro, 78), Carles Perez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider