Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Manji problemi s ozljedama

Hrvatska u Varaždinu najavila EURO: Cilj je polufinale

"Cilj nam je polufinale Europskog prvenstva", rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Varaždinu gdje će hrvatska ženska rukometna reprezentacija igrati utakmice u skupini C od 8. do 12. prosinca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Okupili smo se u ponedjeljak i večeras završavamno ciklus od pet treninga. Imamo zahtjevan posao, cure su umorne, moramo ih odmoriti, ali i održati zavidan nivo fizičkog opterećanja jer znamo da nam za deset dana počinje prvenstvo i da igramo svaki drugi dan. Sutra počinje novi ciklus od četiri treninga s osmoricom igrača iz rukometnih klubova Varaždina i Ivančice. Promoviramo lokalne dečke, a to je praksa koju provodimo nekoliko godina gdje god smo na pripremama. U subotu u 17 sati u varaždinskoj Areni igramo pripremnu utakmicu s Crnom Gorom. Imamo problema s manjim ozljedama, ali se nadam da će do početka prvenstva biti sve u redu", rekao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga.

Na konferenciji su bile reprezentativke Miranda Tatari i Katarina Ježić. Tatari je zadovoljna što su sve djevojke na okupu.

"Ozljede nisu strašne i izbornik može računati na sve. To je veliki plus. Atmosfera je jako dobra i jedva čekamo da prvenstvo počne. Varaždin nam je sretan grad, posljednji nam je nastup ovdje bio odličan u kvalifikacijoj utakmici sa Srbijom, pa vjerujemo da ćemo tako nastaviti. Vjerujem da će publika u punoj dvorani biti naš osmi igrač. Igramo doma pa su i očekivanja malo veća, ali mislim da ih možemo ostvariti. Savez i izbornik postavili su cilj - polufinale, a mi ćemo se potruditi to ostvariti", kazala je Miranda Tatari.

Ježić je naglasila da u Varaždinu imaju potreban mir za dobru pripremu za Europsko prvenstvo.

"Švedska, Nizozemska i Njemačka su ozbiljne reprezentacije i nema lakih utakmica u skupini, ali ako damo sve od sebe nećemo imati problema za prolaz dalje", kazala je Katarina Ježić.

Na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić istaknuo je da Varaždin rukometašicama nudi odlične uvjete za pripremu, ali i za nastup na EP, koje će, vjeruje, pratiti pune tribine u Areni Varaždin.

Hrvatski rukometni savez već 70-ak dana provodi akciju promocije Europskog prvenstva Rukomet ja volim, a u petak u 18:00 na Kapucinskom trgu u Varaždinu počet će glazbeno-kulinarsko događanje u organizaciji HRS-a, Podravke i Grada Varaždina. U 19:00 stižu i reprezentativke, a potom počinje koncert grupe The Frajle.

U subotu u 17:00 Hrvatska i Crna Gora igraju pripremnu utakmicu u varaždinskoj Areni. Hrvatska na EP-u 8. prosinca igra sa Švedskom, dva dana kasnije s Njemačkom, a 12.prosinca slijedi dvoboj s Nizozemkama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider