Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo dečki!

Hrvatska razbila i Belgiju: Sve tri pobjede za ludo slavlje i kartu za Euro

Hrvatska U-19 reprezentacija sa stopostotnim se učinkom plasirala na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski nogometaši do 19 godina pobjedom su protiv Belgije (4:0) izborili Europsko prvenstvo koje će se od 11. do 24. srpnja održati u Njemačkoj.

Nakon dvije pobjede u prva dva susreta Elitnog kola, izabranicima Ferda Milina i bod je protiv Belgije bio dovoljan za osvajanje prvog mjesta u domaćoj kvalifikacijskoj skupini. U prve dvije utakmice svladali su Bugarsku 1:0 i Škotsku 3:0, a naposljetku su najuvjerljiviji bili protiv drugoplasiranog sastava skupine.

Tako je Hrvatska U-19 postala jedan od samo osam sudionika završnog turnira koji je na rasporedu od 11. do 24. srpnja ove godine u Njemačkoj.

Mladi su Vatreni kontrolu nad utakmicom s Belgijom preuzeli u drugoj polovici prvog dijela, a prvi je ozbiljnije zaprijetio Balić udarcem u 24. minuti. Do vodstva je Hrvatska stigla u 37. minuti, kada je Brekalo ubacio iz prekida, a Benković okrenut leđima glavom postiže pogodak.

Potom je ponovno pokušao Balić, u dobroj prilici bio je i Brodić, a tik prije odmora Lovren je s desne strane kaznenog prostora pronašao upravo Brodića, koji efektno s nekoliko metara povisuje na 2:0.

U drugom su poluvremenu Hrvati bez većih poteškoća čuvali svoju prednost, da bi u 76. minuti na proigravanje Brodića Lovren izašao sam pred Jackersa i lobom lijevom nogom postavio 3:0.

Do kraja utakmice pokušao je i Knežević, Šemper je zaustavio dvostruki udarac Mangale, da bi naposljetku Knežević u samoj završnici kaznio neopreznost belgijske obrane za konačnih 4:0.

 

Hrvatska U-19 slavi plasman na EP u Njemačkoj!

Posted by Hrvatski nogometni savez on 28. ožujka 2016

U drugom susretu trećeg kola Škotska je u Kostreni pobijedila Bugarsku 2:1, golovima Hardieja i Kiltieja, dok je jedini strijelac za Bugare bio Georgijev.

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva bit će održan 12. travnja u Stuttgartu.

HRVATSKA - BELGIJA 4:0

Strijelci: 1:0 - Benković (37'), 2:0 - Brodić (45'), 3:0 - Lovren (76'), 4:0 - Knežević (90')

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa (od 64' Erlić), Benković, Soldo, Plantak, Brekalo (od 50' Fintić), Knežević, Brodić, Balić (od 77' Moro), Lovren. Izbornik: F. Milin.

Belgija: Jackers, Caufriez (od 74' Van Cleemput), Wouters, Miangue (od 74' Mangala), Schoofs, Weymans, Kabir, Dimata, Djim (od 64' Cuypers), De Medina, Van Landschoot. Izbornik: G. Verheyen.

UEFA Elitno kolo, Skupina 5:

1. Hrvatska 9
2. Belgija 6
3. Škotska 3
4. Bugarska 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider