Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
elitno kolo

Brekalo donio pobjedu hrvatskim juniorima na Kantridi

Hrvatska juniorska reprezentacija pobijedila je Bugarsku na riječkoj Kantridi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija pod vodstvom izbornika Ferde Milina uspješno je započela svoj nastup na kvalifikacijskom turniru Elitnog kola za odlazak na EP u Njemačkoj, minimalnom pobjedom protiv Bugarske. Pogodak odluke u susretu igranom u Rijeci na stadionu Kantrida postigao je Josip Brekalo u 53. minuti.

"Bodovno smo dobro otvorili turnir, ali vidjelo se od početka da će to biti teška utakmica. Imali su Bugari dvije prilike, no Šemper je odlično reagirao. Ipak, utakmica je išla u samo jednom smjeru i samo se čekao naš gol", rekao je izbornik Ferdo Milin.

"Žao mi je što nakon postignutog gola nismo igrali pametnije, kako bismo izbjegli nered u zadnjim minutama, ali i to je dio učenja i odrastanja. Okrećemo se Škotskoj, analizirat ćemo je i osvježiti svoj sastav s obzirom na ozljede", dodao je.

Strijelac jedinog gola, Josip Brekalo, istaknuo je važnost pobjede u prvom kolu te se također vrlo brzo posvetio nadolazećem susretu sa Škotima.

"Kontrolirali smo veći dio utakmice, a Bugari su stajali u čvrstom bloku koji je bilo teško probiti. Naposljetku smo realizirali jednu šansu, a sve u svemu je najvažnije bilo kvalifikacije započeti pobjedom. Škotska će u petak biti dvostruko motivirana jer joj je susret s nama posljednja slamka spasa, ali i mi moramo dobiti sve utakmice želimo li osigurati plasman na Europsko prvenstvo", zaključio je Brekalo.

U prvoj utakmici skupine Belgija je u Kostreni pobijedila Škotsku 2-0 golovima Van Landschoota i Kabira. U drugom se kolu u petak se sastaju Belgija i Bugarska (Kostrena, 13:00), te Hrvatska i Škotska (Kantrida, 16:00).

Na ljestvici vode Belgija i Hrvatska sa po tri boda, dok su Bugarska i Škotska bez bodova.
Završni turnir Europskog prvenstva, koje će se od 11. do 24. srpnja održati u Njemačkoj, izborit će samo pobjednici skupina Elitnih kola.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider