Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
San Siro neće biti pun

FOTO Vatreni otputovali u Milano: Evo u kojem sastavu bi trebala istrčati Hrvatska

Hrvatska reprezentacija otputovala je u Milano gdje je u nedjelju čeka kvalifikacijska utakmica s Italijom...

"Na sredini terena imamo potkovanije igrače i mislim da smo bolji. Tu će biti ta prevaga i to će nam, mislim, donijeti prednost", rekao je Mateo Kovačić u subotu ujutro, uoči odlaska iz zagrebačke zračne luke prema Milanu, gdje će u nedjelju (20.45 sati) protiv Italije Hrvatska pokušati nastaviti pobjednički niz u kvalifikacijama.

U prve tri utakmice kvalifikacija za Euro 2016. Hrvatska je, kao i Italija, ostvarila tri pobjede. Mateo Kovačić, jedan je od glavnih igrača Intera i jedini od hrvatskih reprezentativaca koji se u nedjelju na stadionu Giuseppe Meazza neće osjećati kao gost. Na njegov račun, ali i na račun Vatrenih s Apenina dolaze samo riječi hvale.

"Hvala im na pohvalama. Mislim da smo dobri, odlično smo krenuli u kvalifikacije s devet bodova. Nadam se da ćemo to nastaviti na San Siru", rekao je Kovačić uoči leta za Milano.

Među onima koji su ga najviše hvalili bio je njegov kapetan u Interu, Andrea Rannochia.

"To je morao reći jer smo suigrači, ali i on je odličan. I mi imamo samo riječi hvale za njih", izjavio je Kovačić koji se ne zanosi pohvalama.

"Utakmica će biti sigurno teška, ali to smo znali već i prije. Dobar protivnik s odličnim trenerom koji ima sve taktičke zamke, dobro će se kretati. No, imamo i mi odličnu ekipu i mislim da smo dobro raspoloženi."

Na istom je tragu i izbornik Niko Kovač.

"I ja ću njih isto hvaliti. Oni su isto vrlo dobra ekipa. Koliko god da im fali Pirlo, toliko imaju dovoljno igrača koji to mogu popuniti, nadoknaditi. Sigurno nećemo pasti na te priče", rekao je izbornik, čije odmjerene i suzdržane izjave ne znače da nije prepun optimizma.

"Mi smo uvijek optimistični kad idemo na putovanja, tako i sada. Znamo da će biti vrlo teška utakmica. Talijani su vrlo dobri, nitko ih nije nadigrao kod kuće, tako da znamo što nas čeka, ali mislim da smo dosta dobro pripremljeni."

Mario Mandžukić je zbog lagane prehlade propustio posljednji zagrebački trening, ali prema Kovačevim riječima s prvim napadačem hrvatske reprezentacije sve će biti u redu i konkurirat će za nedjeljni sastav.

Prema informacijama iz talijanskog tabora, u prodaji se našlo 60.000 ulaznica za ovu utakmicu, odnosno 20.000 manje od kapaciteta stadiona. Kovač nije zabrinut za reakciju igrača.

"Ako bude 60.000 ljudi, to je isto dosta. Naši su momci upoznati s tom atmosferom i to sigurno neće utjecati. Imali smo i utakmicu u Bugarskoj gdje je bio stadion pun i momci su to vrlo dobro odradili."

Izbornik nije želio govoriti o prednostima svoje momčadi, ali Mateo Kovačić da je kreativnost hrvatskih veznih igrača ta koja bi mogla biti odlučujuća.

"Mislim da jesmo bolji u kreativnom smislu, na sredini terena imamo potkovanije igrače i mislim da smo bolji. Tu će biti ta prevaga i to će nam, mislim, donijeti prednost", zaključio je Kovačić koji je odličnim igrom u prvom poluvremenu u prijateljskom ogledu s Argentinom vjerojatno zacementirao svoje mjesto u početnoj postavi za nedjelju.

Izbornik Kovač, već prema običaju, nije želio otkriti početnu postavu, ali najizglednije je da će Hrvatska u nedjelju istrčati u sljedećem sastavu: Subašić - Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić - Modrić, Rakitić - Perišić, Brozović, Olić - Mandžukić. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider