Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
'vidjet ćete sve'

Vraćamo se u slavne dane svjetske bronce: Promjena sustava za uspjeh na Euru

Hrvatska reprezentacija odradila je prvi trening nakon okupljanja, a uoči prijateljskih ogleda protiv Izraela i Mađarske...

Nakon četiri mjeseca hrvatska nogometna reprezentacija vraća se utakmicama. Protiv Izraela i Mađarske, izbornik Ante Čačić najavio je promjenu formacije u igri Vatrenih. Nije otkrio detalje, ali pretpostavka je da bi mogao zaigrati s tri braniča, Vidom, Ćorlukom i Lovrenom, te s klasičnim napadačima Mandžukićem i Kalinićem.

Izrael s kojim igraju prvi ogled, je redovito bio mušterija Vatrenih. Izbornik Ante Čačić će protiv Yossija Benayouna i njegove družine, te solidne Mađarske koja je dohvatila EURO pokušati neke nove stvari na taktičkom planu.

"U ove dvije utakmice želim maksimalno opteretiti igrače, jer će treninzi uglavnom služiti za rekuperaciju. Na tim utakmicama moramo dobiti saznanja, kao što smo dobili protiv Rusije u Rostovu, na koji način, s kim i kako se pripremati za ono što nas čeka u Francuskoj", rekao je izbornik Ante Čačić.

Lako moguće da ćemo tri mjeseca prije Eura gledati Hrvatsku u formaciji s kojom je doživjela najveće uspjehe - 3-5-2.

"Upravo će ove dvije utakmice pokazati možemo li i na koji način s ovim igračima odgovoriti zahtjevima igre. Isto tako bit će prilika i za promjene u sustavu igre, što ćete sigurno imati prilike vidjeti.''

Jedan od onih koji bi vjerojatno profitirao u takvom sustavu je Nikola Kalinić.

"Najvažnije je da smo svi zdravi i da odigramo kako treba. Utakmica dolazi usred prvenstva i igrači su istrošeni, no najvažnije je kao i do sad da pokažemo dobru partiju", kaže Kalinić.

Najmlađi među pozvanima, Alen Halilović, igra vrlo dobru sezonu u Sportingu iz Gijona. Zabio je pet golova ove sezone.

"Je, mislim da je odlazak na posudbu u Sporting bio pun pogodak. Skupio sam veliku minutažu, igrao protiv velikih momčadi. Mislim da je španjolska liga najjača u Europi, a to uostalom klubovi pokazuju u Ligi prvaka i Europa ligi. Igrati protiv takvih klubova je za mene kao mladog igrača od 19 godina veliko iskustvo", rekao je mladić pred kojim je velika karijera.

O Pjaci i njegovom odlasku na Euro puno se pričalo. Lom ključne kosti ne zabrinjava ni Čačića.

"Vjerujem i očekujem da će se oporaviti i da će u svibnju početi igrati. Ima dovoljno vremena da nam svojim igrama pokaže da je spreman za Euro"

U Gradskom vrtu je Hrvatska uvijek lijepo dočekana i redovito uspješna, neka se nastavi taj trend i ovoga puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider