Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbacili veliku Njemačku

Hrvatska ostala bez važnog igrača: 'Ozljeda je teška, svi smo uz njega'

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina sutra protiv Malija igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Čileu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Dario Bašić ne može računati pouzdanog braniča Vinka Soldu koji je slomio nos, a njegov nastup je upitan i ako Hrvatska prođe dalje.

"U utakmici protiv Njemačke, koju je odigrao sjajno, slomljen mu je nos. Čak je završio i na operaciji. Ozljeda je teška, a svi smo uz njega. Dao je velik doprinos ovoj momčadi i stvarno je odigrao ovaj turnir na najvišoj mogućoj razini. Sigurno će nam nedostajati, ne samo kao igrač", rekao je izbornik Bašić, prenosi stranica HNS-a.

Kapetan Nikola Moro ima manju ozljedu, istegnuo je ligament u stopalu, kao i Davor Lovren.

"Vidjet ćemo u konzultaciji s liječničkom službom kakva je njihova situacija i tada ćemo znati je li netko pod znakom pitanja za dvoboj protiv Malija", kaže Bašić.

Izbornik se nakon toga osvrnuo na četvrtfinale s Malijem.

"Pogledavši njihove utakmice u grupnoj fazi te pobjedu nad Sjevernom Korejom u osmini finala, možemo zaključiti da se radi o izrazito snažnom protivniku koji je po fizičkoj snazi, visini, motorici i izdržljivosti sličan Nigeriji. Isto tako, pokazao je razinu organiziranosti u fazi obrane, a kontinentalni uspjeh ukazuje na njihovu visoku kvalitetu", rekao je Bašić i dodao:

"Mi ćemo opet morati biti maksimalni, poštovati osnovne nogometne principe na terenu, biti jednostavni, mirni i koncentrirani, te u svakom trenutku biti na 120 posto. Tada bismo mogli očekivati pozitivne stvari."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider