Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sjeni terora u Parizu

ISIL prijeti Rusima uoči dolaska Hrvatske: 'Ne bojimo se za svoju sigurnost'

Hrvatska i Rusija u utorak igraju prijateljsku utakmicu u Rostovu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je odradila posljednji trening uoči sutrašnjeg puta u Rostov na Donu gdje će u utorak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

"Sve se na pripremama odvija u redu. Radi se o protivniku koji se također izravno plasirao na Europsko prvenstvo i sigurno će biti teška utakmica. Oslabljeni smo, ali odradit ćemo taj susret kako treba," kazao je na Nikola Kalinić, dok je Domagoj Vida dodao:

"Nema pritiska, izvrsno je što smo se izravno plasirali u Francusku. Dobro radimo, opušteno, zabavljamo se i stvarno nam je super. Bit će nam žao kada se budemo morali razići poslije utakmice.

Napadač Fiorentine je u sjajnoj formi i trenutačno je jedan od vodećih strijelaca Serie A.

"Na izborniku je da odluči tko će igrati i dobiti minutažu. Svi treniramo, svi smo spremni, i vidjet ćemo. S Fiorentinom smo na prvom mjestu i nadam se da ćemo tako i nastaviti", rekao je Kalinić.

Nažalost, nogomet je tijekom zadnja dva dana u drugom planu, s obzirom na napade u srcu Francuske.

"Dogodila se tragedija, katastrofa, i nadamo se da se više neće ponoviti, ali ne bojimo se za svoju sigurnost. Mislimo na utakmicu", izjavio je Nikola Kalinić.

Nakon tragedije u Parizu, strahuju li reprezentativci od puta u Rusiju? "Mi idemo u Rusiju igrati nogomet i nadam se da će sve proći u redu", odgovorio je Vida.

Inače, agencija Reuters javlja kako je teroristička skupina ISIL zaprijetila i napadima na ruskom teritoriju. Rusija sudjeluje u ratu u Siriji na strani tamošnje vlade, a tzv. Islamska država pretrpjela je znantne gubitke u bombardiranju ruskih snaga.

Rusija je također podignula razinu sigurnosti, a posebno će se paziti na javna okupljanja. Prijateljska utakmica s Hrvatskom imat će tako pojačanu sigurnost na i oko stadiona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider