Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kosovari puni hvale

Modrić uoči utakmice pričao o navijačima, Čačić respektira Kosovo

Večer uoči utakmice Hrvatska - Kosovo sa stadiona Maksimir u Dnevnik Nove TV javio se reporter Stipe Sladoljev.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je mnogo pitanja za Luku Modrića, prvenstveno zbog odnosa s navijačima. Znate da je prije nekoliko mjeseci svjedočio na suđenju Zdravku Mamiću, tada je reakcija navijača bila prilično burna, a čak su i španjolski mediji izvještavali o mogućem Modrićevom prestanku igranja za reprezentaciju.

Modrića su i danas pitali u vezi igranja za reprezentaciju, on je rekao da to danas nije tema, da je to o čemu je on razmišljao njegova stvar, ali da dok god bude pozivan on će igrati za ovu reprezentaciju.

"Na reakciju navijača i na njihovu podršku je teško utjecati. Mi možemo dati sve od sebe na terenu, da navijači budu zadovoljni i da nam budu podrška. Nadam se da neće biti kiše i da će doći u što većem broju da nas podrže. Ono što sam razmišljao je nebitno. Ja sam preko 10 godina i ginem za ovaj dres i to ću nastaviti raditi dok god sam tu. Najbitnija je reprezentacije, njezin rezultat, sve ostalo su nebitne teme. Očekujemo dosta nezgodnu utakmicu. Morat ćemo biti maksimalni da bi ostvarili pobjedu. Kosovo je nezgodna ekipa, tehniči potkovana, s dosta brzih igrača. Mogu nam napraviti probleme. Puno bolje igraju u gostima i zato moramo biti oprezni. Moramo prikazati najbolju igru da možemo s dobrim rezultatom i atmosferom ići u Tursku", izjavio je Modrić.

Izbornik Ante Čačić se nadovezao:

"Rezultata na Kosovu je bio visok u našu korist, ali ta utakmica nije tako izgledala na terenu. Kosovo je stvorilo više prilika Hrvatskoj nego u ostalih pet utakmica u skupini. Čeka nas zahtjevna utakmica. Kosovo je ušlo u ritam natjecanja, bolje se i poznaju. Igrat će borbeno, angažirano, imaju izuzetno brze igrače prema naprijed. Trebat ćemo biti maksimalno usredotočeni od prvog trenutka kako ne bismo nešto iskompromitirali. Ovu utakmicu doživljavam kao eliminicijsku, kao kup utakmicu, nakon koje nema popravka. Učinit sve da budemo na nivou od prvog trenutka. Vrtio sam sve što je Kosovo dobro napravilo. Moramo biti ozbiljni i odgovorni. Ne postoji lagana utakmica. Postoji lagano dobivena utakmice, ali do toga zaista treba doći", rekao je izbornik Čačić i odbacio mogućnost bilo kakvog kalkuliranja oko sastava.

Čačić ne misli odmarati za Tursku

"Mislim da bi bilo pogubno da na taj način uđemo u utakmicu. Ući ćemo s najjačom startnom postavom. Ako bude prostora, možda ćemo neke igrače odmarati. Uz sav respekt prema gostima, kvaliteta je na našoj strani. No, ako ne budemo glavom unutra svih 90 minuta, svašta se može dogoditi. Uostalom, imamo iskustvo s poljednje utakmice."

Inače, reprezentacija Kosova odradila je svoj trening, a ako ste mislili da ćemo lako s njima treba imati na umu da je Kosovo najmlađa reprezentacija u skupini, imaju vrllo mlade igrače koji u godinu dana mogu napredovati jako puno, pogotovo jer su godinu dana duže skupa. Naravno da će biti jači nego što su bili prije godinu dana.

Kosovari: Hrvatski vezni red je najbolji na svijetu

U tom tonu je prošla i press konferencija izbornika Kosova, i on to tvrdi. Uostalom, ako ste gledali Hrvatska - Mađarska u košarci mogli ste vidjeti kako može biti teško favoritu protiv autsajdera.

"Loša strana Hrvatske je možda prevelika kvaliteta velikog broja igrača od kojih treba izabrati. Dakle, ako isključite nekog tko igra za Barcelonu uvrstite nekog tko igra za Real ili Juventus. S druge strane, možda je loše i to što bi neki igrači mogli biti preumorni. A, hrvatski vezni red nije među najboljima, nego najbolji na svijetu", podvukao je kosovski izbornik Albert Bunjaki.

U početnom sastavu Kosova očekuje se Dinamov stoper Amir Rrahmani.

"Za mene je velika sreća i privilegija igrati na ovom stadionu, zato što sam nogometaš Dinama i ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovo je moj drugi dom i zbog toga će ova utakmica za mene biti lakša."

U prodaji 29.000 ulaznica

Što se tiče ulaznica, njih još uvijek ima dosta. U prodaju je pušteno 29.000 ulaznica od čega 4.000 otpada na južnu tribinu na kojoj će biti smješteni gostujući navijači. Dakle, 25.000 za hrvatske navijače, a do ovog petka ih je prodano 11.500. Svi oni koji žele kupiti ulaznice moraju znati da se neće prodavati na Maksimiru kao do sada nego na Kvaternikovom trgu tako da znate gdje trebate ići.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider