Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lako s Cipranima

FOTO Dva gola Mandže, Kramarić i Halilović dominirali travnjakom!

Hrvatska je pobijedila Cipar 2:0 u prijateljskoj utakmici u Puli dvama pogocima Marija Mandžukića (17, 58)…

Renovirana i pomlađena hrvatska reprezentacija dominirala je travnjakom svih 90 minuta, a najbolji dojam ostavili su dvostruki strijelac Mario Mandžukić te rastrčani i razigrani Andrej Kramarić i Alen Halilović. Hrvatska je odigrala posebno angažirano prvo poluvrijeme kada je prema stvorenim šansama mogla zabiti barem tri-četiri pogotka. 

Atmosfera narušena, glasine se šire: Kovač gazi po 'minskom polju'!

Hrvatska je povela u 17. minuti golom Mandžukića kojem je lucidno asistirao Kramarić na drugu stativu i to kroz noge suparničkom igraču. Mandžukiću doista nije bilo teško gurnuti loptu u praznu mrežu. Kramarić i Halilović imali su nekoliko zapaženih solo akcija, nedostajalo im je samo malo više koncentracije i preciznosti u završnicama akcija.

Utakmica je praktički riješena u 58. minuti. Mateo Kovačić prošao je po lijevoj strani, pucao je u dalji kut, ciparski golman kratko je odbio loptu na koju natrčava uvijek budni Mandžukić i šalje je u mrežu.

Ubrzo nakon drugog gola uslijedile su brojne izmjene pa se igra razvodnila. Kramarić, Jedvaj, Čop, Pjaca i Pašalić debitirali su u dresu reprezentacije i najavili da izbornik Niko Kovač može na njih najozbiljnije računati u sljedećem razdoblju. Krajnji je zaključak da je Hrvatska odigrala vrlo dobru partiju pred početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, no ipak se radilo samo o prijateljskoj utakmici i suparniku koji ne spada u gornji dom europskog nogometa te je stoga teško donositi neke dalekosežnije zaključke. Hrvatska otvara kvalifikacije s Maltom 9. rujna u Zagrebu.

Početna postava Hrvatske:
Subašić – Srna, Ćorluka, Lovren, Strinić – Brozović, Modrić – Kramarić, Kovačić, Halilović – Mandžukić.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider