Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će reći Uefa?

Hrvatska čeka supervažnu odluku: Hoćemo li ipak izravno na Euro?

U poslijepodnevnim satima UEFA će priopćiti vrlo važnu odluku za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA će tijekom petka objaviti što je odlučila po pitanju žalbe Hrvatskog nogometnog saveza na kaznu za skandal s kukastim križem na utakmici Hrvatska - Italija.

Još usred ljeta, 23. srpnja, UEFA je kaznila HNS za taj skandal sa 100 tisuća eura, dvama idućim kvalifikacijskim utakmicama bez gledatelja te oduzimanjem jednog boda u skupini H kvalifikacija za Euro u Francuskoj.

HNS se žalio na tu odluku čime je automatski poništeno rješenje o oduzimanju boda.

Taj bod mogao bi se pokazati iznimno važnim jer bi mogao donijeti prevagu na hrvatsku stranu u borbi za najbolju trećeplasiranu reprezentaciju koja će također izravno na Euro, baš kao i dvije najbolje selekcije iz svake skupine.

Na trenutnoj ljestvici trećih reprezentacija Hrvatska je druga, s jednim bodom iza Ukrajine. Ako UEFA danas odluči kako se žalba odbija onda Vatrene preskaču Mađari, a Ukrajinci će uoči zadnja dva kola imati dva boda više. Ipak, Ukrajina još mora igrati sa Španjolskom i pobijediti ju da bi bila ispred Hrvatske s obzirom da joj se, kao i našoj reprezentaciji protiv posljednjeplasirane Malte, neće brojati bodovi osvojeni u dvoboju s Makedonijom.

U svakom slučaju, Hrvatska je itekako u igri za izravni plasman kao najbolja trećeplasirana reprezentacija, a jesu li šanse posve realne ili na razini teorije, saznat ćemo nakon današnje objave iz Nyona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider