Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna stvar na njihovoj strani

Tko bi trebao spriječiti mogući potop protiv Messija i društva?

Hrvatska reprezentacija nastupit će s rezervama protiv jake Argentine u prijateljskoj utakmici na stadionu West Ham Uniteda. Tko su naši aduti?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač u London je vodio 19-oricu nogometaša koji ne bi trebali konkurirati za prvih 11 na važnoj utakmici protiv Italije u Milanu. Zato će ova 'ekspedicija' dobiti priliku zaigrati protiv ponajboljih nogometaša svijeta. Ne dobiva se svaki dan prilika zaigrati protiv Lea Messija, Sergija Aguera, Angela di Marije, Carlosa Teveza i ostalih argentinskih zvijezda kojima je naslov svjetskog prvaka izmakao u produžetku velikog finala.

Zbog superjakog protivnika se i pojavila bojazan u javnosti kako bi Hrvatska mogla doživjeti debakl. B reprezentacija ne znači samo manju kvalitetu, već i potpunu neuigranost. Čak 11 nogometaša iz domaće lige moglo bi nastupiti u Londonu, ali to ne znači kako se radi o 'reprezentaciji HNL-a'.

Tko su hrvatski aduti protiv Argentine

Glavnu riječ ipak bi trebali voditi nogometaši koji kruh zarađuju u europskim ligama. Najzvučnije ime je svakako Mateo Kovačić. Pojavljivanje njegovog imena među putnicima za London čak je i malo iznenađenje. Ne znači da neće zaigrati na San Siru, ali sumnjamo da bi ga Kovač vodio na Otok da ozbiljnije računa na Kovu.

Naročito zbog toga što je nogometaš Intera nedavno izjavio kako je prilično umoran, ali za odmor nema vremena. Bit će to i malo iznenađenje za Talijane koji ga često spominju u najavama utakmice.

Drugo najzvučnije ime je Alen Halilović. Od njega se također očekuje da protiv argentinskih zvijezda pokaže hrvatski talent. Zaigrat će protiv klupskog kolege Messija s kojim su ga često uspoređivali, a većeg motiva od toga nema.

U napadu bi kao prvi napadač priliku trebao dobiti Nikola Kalinić kojem sjajno ide u Dnjipru. U odličnoj je formi za razliku od Duje Čopa kojem u Dinamu baš i ne ide u posljednje vrijeme.

Mlada obrana na velikim iskušenjima

Tin Jedvaj i Marko Lešković trebali bi biti budućnost hrvatske reprezentacije na stoperskim pozicijama. Ako zaustave Argentinu njih dvojica će sigurno dobiti status 'heroja', ali upravo će oni, baš kao i iskusniji bočni igrači Šime Vrsaljko i Ivan Strinić, biti na najvećim iskušenjima. Nismo zaboravili i vratare Ivana Vargića i Lovru Kalinića. Oni su svojim bravuroznim obranama ove sezone znali spašavati Rijeku i Hajduk, nadamo se kako će biti uspješni i protiv zastrašujućeg argentinskog napada.

I ostali će dobiti priliku zbog velikog broja izmjena. Vidjet čemo što na bokovima mogu Leovac i Tomečak, te zašto mnogi skauti u svojim bilježnicama imaju zapisana imena Mitrovića iz Rijeke i Roga iz Splita. Milić i Sharbini također su rješenja za krilne pozicije, a Čop za špicu.

Argentina je veliki favorit, na strani hrvatske reprezentacije je velik motiv i nadamo se kako će sutra navečer on igrati važnu ulogu u konačnom rezultatu.

Mogućih prvih 11 protiv Argentine:

L. Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Strinić – Jajalo, Badelj – Antolić, Kovačić, Halilović – N. Kalinić

Klupa: Vargić, Mitrović, H. Milić, Tomečak, Leovac, Rog, Sharbini, Čop

Ima li B Hrvatska šanse protiv Argentine?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider