Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u prvih 11

Hrvati s Realom ispred Barce: Kova igrao uz Ronalda, Modrić ga nahvalio

Real Madrid stigao je pobjedom u Bilbau na vrh španjolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to sjajna večer za navijače Reala. Dok je Celta u Vigu razbijala do sinoć vodeću Barcelonu, Real je sat vremena kasnije slavio vrijednu pobjedu na neprijateljskom teritoriju. Na novom San Mamesu, gdje je Barcelona također pregažena u Superkupu, Real je slavio golovima Karima Benzeme. Ni prvi primljeni gol u prvenstvu nije pokvario slavlje Madriđana.

U Bilbau obično Ronaldo bude u prvom planu, većinom jer ga tamo posebno ne vole, kao i sve Madriđane. No, ovaj je put heroj bio Karim Benzema. A nama i Mateo Kovačić jer je u ovako teškom susretu prvi put bio član prvih 11 velikog Reala. Kova je igrao na mjestu koje je ove sezone Benitez namijenio ozlijeđenom Garethu Baleu – iza napadača.

Leđa su mu čuvali standardni par Modrić – Kroos, lijevo mu je bio Cristiano Ronaldo, desno Isco, s ispred njega dvostruki strijelac Benzema.

''Danas je pokazao da može puno pomoći Realu jer je odličan igrač i veliki talent. Siguran sam da će rasti iz utakmice u utakmicu'', rekao je nakon utakmice Luka Modrić o svom suigraču iz reprezentacije.

''Sretni smo zbog tri boda. Igrali smo dobro u sredini, naročito u prvom dijelu. Ako ne igrate na ovakvoj razini, teško je slaviti na San Mamesu. Pokazali smo karakter i zasluženo slavili'', poručio je Luka.

Real je sada na vrhu primere s 13 bodova koliko ima i fenomenalna Celta iz Viga, ali i Villareal. Gužvu na vrhu upotpunjavaju Atletico Madrid i Barcelona s bodom manje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider