Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POla lige iz Zagreba?

Hoćemo li sljedeće sezone u HNL-u gledati 'tramvaj ligu'?

Vrlo lako bi se moglo dogoditi da sljedeće sezone među deset prvoligaša bude čak pet sa zagrebačkog područja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamu, Zagrebu i Lokomotivi sljedeće će se sezone u 1.HNL pridružiti zaprešićki Inter, a možda i NK Sesvete, klub donedavno znan kao Radnik. Inter je jučer remijem s Dugopoljem osigurao povratak u elitu nakon dvije godine druženja s drugoligašima. Sesvete će morati igrati razigravanje s predzadnjim u prvoj ligi, ali vrlo lako bi se moglo dogoditi da ovaj klub i izravno uđe u elitnu ligu po prvi puta u svojoj povijesti.

Sesvete su trenutno druga momčad u 2.HNL, ali i da izgube tu poziciju od trećeplasirane Gorice (bod zaostatka) to neće ništa promijeniti jer je klubu iz Velike Gorice odbijena licenca za najviši rang. Isto se dogodilo Zadru koji je u samoj završnici borbe za ostanak saznao da ga je HNS odbijanjem licence dva kola prije kraja praktički izbacio iz lige.

No, ako Zadar ne bude zadnji na kraju, onda iz lige izravno ispada još jedan klub. Zadar će za takav rasplet morati pobijediti Lokomotivu na svom terenu u posljednjem kolu, a da pritom Osijek izgubi od Slaven Belupa na domaćem terenu te da Istra izgubi obje preostale utakmice (danas s Dinamom u Puli i protiv Zagreba u Kranjčevićevoj).

Takvim bi raspletom Sesvete izravno ušle u 1.HNL čime bi Zagreb dobio i četvrtog prvoligaša odnosno petog ako računamo Inter iz Zaprešića koji se nalazi u zagrebačkom prstenu.

Zanimljivo, Sesvete su licencu dobile na puno jednostavniji način od recimo Intera, Gorice ili Zadra. Taj je klub za svoj stadion prijavio Maksimir, baš kao i Hrvatski dragovoljac, baš kao nekad Lokomotiva koja je ove sezone 'svoj' stadion imala u Kranjčevićevoj ulici.

Tako klubovi diljem Hrvatske koji bi htjeli igrati prvu ligu, a  neispunjavaju propisane uvjete, jednostavno nemaju sreće. Nisu iz Zagreba i okolice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider