Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vođa na terenu

Hoće li ovo biti prvi potez Barce nakon ukidanja zabrane transfera?

U katalonskim medijima pojavilo se novo ime koje je na meti Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barceloni je FIFA djelomično smanjila kaznu oko transfera pa tako sada Katalonci mogu dogovoriti transfer, ali taj igrač može zaigrati za njih tek u siječnju 2016. godine, dakle za manje od godinu dana.

U klubu se spremaju u predsjednički izbori pa je krenula i neslužbena kampanja. A ona je u ovom slučaju najbolja kada se govori o mogućim pojačanjima. Dnevnik Sport piše kako aktualni predsjednik Josep Maria Bartomeu želi ojačati momčad, a navodna je želja njemački nogometaš Lars Bender.

U Bayeru iz Leverkusena igra na mjestu defanzivnog veznog, a ovaj je 25-godišnjak brat blizanac Svena Bendera iz Borussije Dortmund. Cijena koja se spominje kreće se oko 30 milijuna eura.

O ovom zanimanju za Bendera izvještavala je i Barca TV. Klub očito, želi učvrstiti vezni red u kojem Sergio Busquets jedini veznjak koji se bavi defanzivom. Očito je Javier Mascherano, kojem je to prirodna pozicija, ili predodređen za odlazak ili vječno rješenje za stopersku poziciju.

Bender osvaja jako puno lopti, ali ima i dobru tehniku, što je idealno za Barcu. Također, može odigrati i desnog beka, piše Sport. Bender je kapetan i vođa Bayera, a ljetos je ispao iz ekipe koja je u Brazilu postala svjetski prvak. Za njega je veliko zanimanje pokazao i Arsene Wenger koji često ima slične želje kao i Barcelona.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider