Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbrojavanje

Hoće li jedini prvak osim Dinama i Hajduka doživjeti sudbinu Varteksa?

Nogometni klub Zagreb nalazi se pred izbacivanjem iz Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljedica je to koja proizlazi iz nove odluke Disciplinske komisije Hrvatskog nogometnog saveza. A sve zbog duga od 600 tisuća eura prema Ivanu Krstanoviću. Zagreb će tako, ukoliko uskoro ne isplati svog bivšeg napadača biti izbačen u najnižu ligu hrvatskog nogometa.

Tri je sezone Ivan Krstanović bio prvi napadač Zagreba, da bi se onda u ljeto 2011. godine preselio u Dinamo. Transfer je vrijedio milijun i pol eura, a igraču je prema ugovoru trebalo pripasti 40%, dakle oko 600 tisuća eura.

Dugovanje je prije 15-ak dana po prvi put u povijesti hrvatskog sporta potvrdio i Vrhovni sud. Pravomoćnom odlukom Zagrebu je naloženo da Krstanoviću mora isplatiti traženi novac. Nakon potvrde na najvišoj instanci, HNS je jučer samo reaktivirao svoju suspenziju od prije tri godine. I Zagrebu sada doista prijeti izbacivanje u najnižu ligu.

Iza poteza Disciplinske komisije stao je i predsjednik Saveza Davor Šuker.

"Ako je netko dužan, hrvatska država i hrvatski nogomet moraju funkcionirati i na kraju: nogometaš je svoje zaradio, tako da treba platiti, isto bi bio na strani kluba, ali vjerujem da institucije rade, da su arbitri napravili svoj posao, mislim da je pošteno."

U ovakvim situacijama po starom pravilniku, koji se primjenjuje na ovaj slučaj, rok za isplatu vrijedi dvije ligaške utakmice. Zagreb pod Medićevim vodstvom prvu igra već za 11 dana, protiv Lokomotive.

Iz redova Zagreba nitko nije želio stati pred kamere, no prvi čovjek kluba, Dražen Medić, kazao nam je kako Zagreb ima novac za Krstanovića i kako će sve biti riješeno do utakmice s Lokomotivom na Kranjčevićevoj.

Dok se to ne dogodi, postoji realna mogućnost da Zagreb, jedini hrvatski prvak uz Dinamo i Hajduk, doživi sudbinu Varteksa i iz prve preseli u zadnju ligu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider