Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cirkus oko derbija

HNS zbog Hajduka sazvao Odbor za hitnost, Šuker otišao u Amsterdam

Čelnici HNS-a odlučili su ekspresno završiti s igrokazom oko neodigranog derbija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je pravnom akrobacijom zakomplicirao odluku oko registriranja utakmice 3:0 za Dinamo. Prvo se žalio na takvu odluku, a onda osigurao da se Komisija za žalbe ne sastane , jer nema kvorum (ostala samo dva člana komisije od pet mogućih). Krajnji rok za odluku o žalbi je subota, a da do toga ne dođe slučaj bi se vratio Povjereniku Josipu Breznom na novo odlučivanje.

No, u HNS-u je očito zavladala mala panika zbog takvog raspleta koji ionako ne bi ništa drastično promijenio. Sazvan je za danas Odbor za hitnost kojeg čine predsjednika Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović te dopredsjednici Izvršnog odbora HNS-a: Zdravko Mamić (GNK Dinamo, Zagreb), Damir Mišković (HNK Rijeka), Ante Vučemilović Šimunović (predsjednik Osječko-baranjskog županijskog saveza, natjecateljska komisija HNS-a, Osijek), Ante Kulušić (sudačka komisija, Šibenik) i Đuro Bukvić (predsjednik Virovitičko-podravskog županijskog saveza).

To je prva sjednica Odbora za hitnost dosad, čije odluke odnedavno, nakon izmjena Statuta HNS-a, ne mora potvrditi Izvršni odbor. Zanimljivo je da na Odboru za hitnost neće biti predsjednika Šukera koji je već jutros otputovao u Amsterdam. Očito i nije onda 'hitno'...

Sada će taj Odbor imenovati nove članove Komisije za žalbe koji bi već istog dana trebali donijeti odluku u vezi žalbe Hajduka. Nije jasno samo kako će ti novi članovi Komisije biti tako dobro upućeni u cijeli slučaj da tako brzo donesu odluku, kakva god ona bila.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati