Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nastavak prepucavanja

HNS prozvao Hajduk: 'Ne želi poštovati pravila'

Sastanak vodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka trebao se održati danas, no otkazan jer su se Splićani povukli nakon što HNS nije pristao da klupsku delegaciju predvodi predsjednik Marin Brbić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je zbog toga jučer poslao priopćenje, a HNS je danas na istini način odgovorio.

"Hrvatski nogometni savez izražava žaljenje što je HNK Hajduk š.d.d. odbio doći na dogovoreni sastanak koji se trebao održati danas, 11. 03. 2015. Izgovor za nedolazak je bila činjenica da predsjednik Uprave HNK Hajduk g. Marin Brbić ne može predstavljati Klub na tom sastanku jer mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla kaznu zabrane obavljanja funkcija u nogometu.

Namjeravali smo u iskrenom razgovoru riješiti, ili barem pokušati riješiti, sva otvorena pitanja između HNK Hajduk i Hrvatskog nogometnog saveza.

HNS ponovno naglašava da niti na koji način nije želio utjecati na sastav delegacije Hajduka, već je više puta pisano i usmeno upozorio da g. Brbić ne može sudjelovati na sastanku jer je kažnjen. Inzistiranje HNK Hajduk da g. Brbić ipak bude u sastavu delegacije samo je prikriveni stav HNK Hajduk da se ne žele poštivati propisi i da od početka nije bilo dobre volje za rješavanje problema.

Na žalost, pokazalo se da HNK Hajduk u ovom trenutku nije spreman na otvoreni dijalog i pridržavanje propisa Hrvatskog nogometnog saveza, ali i vlastitih propisa.

Naime, člankom 8. Statuta HNK Hajduk utvrđeno je da će se „U svom djelovanju Društvo pridržavati pravila koje donosi Hrvatski nogometni savez, Hrvatski olimpijski odbor, UEFA i FIFA.“ Jednaku je obvezu HNK Hajduk preuzeo i prijavom za natjecanje Prve HNL i izjavom danom u postupku licenciranja klubova.

HNK Hajduk traži da ga na razgovorima predstavlja osoba koja se sama, svojim skrivljenim postupcima, dovela u situaciju da ne može predstavljati klub u sportskim odnosima. Time HNK Hajduk ignorira odluke nadležnih tijela HNS-a te, zapravo, to isto traži i od HNS-a. Ne postoji „krinka slijepog poštivanja propisa“, kako to stoji u priopćenju Hajduka, već samo – poštivanje odluka donesenih na temelju propisa.

Na taj način HNK Hajduk pokazuje da još uvijek nije spreman prihvatiti pravila kojih se obvezao poštovati.

Konačno, nadamo se da je izjava iz priopćenja HNK Hajduk o otvorenosti za konstruktivne razgovore vjerodostojna te da će zaista i doći do našeg službenog susreta, uz uvažavanje svih propisa.

Stoga ponovno pozivamo HNK Hajduk na zajednički sastanak jer je dijalog jedini put u rješavanju svih otvorenih pitanja", stoji u priopćenju HNS-a.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati