Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka Izvršnog odbora

VIDEO HNS odlučio: Hrvatska - Bugarska na Poljudu!

Prvi zaključak sa sjednice Izvršnog odbora HNS-a odnosio se na domaćinstvo jedine preostale utakmice u kvalifikacijama za Euro u kojoj će Hrvatska biti domaćin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će protiv Bugarske 10. listopada ove godine igrati na Poljudu! Odlučio je to na višesatnoj sjednici Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker u subotu je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Splitu na upit o domaćinstvu utakmice Hrvatska - Bugarska odgovorio: "Svoje mišljenje imam, ali pričekajmo ponedjeljak i sjednicu Izvršnog odbora poslije koje će se sve znati."

Utakmica s Bugarskom jedina je u kojoj će do kraja kvalifikacija za Euro u sklopu skupine H Hrvatska biti domaćin.

Hrvatska kvalifikacije nastavlja 3. rujna u Azerbajdžanu dok tri dana kasnije Vatreni gostuju u Norveškoj. Susret s Bugarima igra se u devetom kolu, a u posljednjem 13. listopada izabranici Nike Kovača gostuju na Malti.

Za vrijeme trajanja sjednice Izvršnog odbora ispred sjedišta HNS-a javio se reporter Nove TV Andrija Jarak.

"Na prvi pogled čini mi se da je to mudra odluka u smislu da se smanje ove silne nagomilane tenzije koje traju već nekoliko dana i da se pošalje poruka kako će se igrati na Poljudu, u Splitu, to je stadion na kojem naša reprezentacija može normalno odigrati. O tome ne odlučuje sam Hrvatski nogometni savez nego i Disciplinska komisija UEFA-e koja je i službeno pokrenula postupak, ali odluku će donijeti tek 16. srpnja", kazao je Jarak dodavši:

"Najviše se na sjednici raspravljalo o žalbi kako ju je sačiniti, što napraviti i kako opravdati tko zna koji incident koji se dogodio, osobito ovaj zadnji huliganski ispad. HNS je odlučio da se s Bugarima igra u Splitu, hoće li to biti pred praznim stadionom ili nadamo se punim, to zna samo UEFA."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider