Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvrede bez ikakve osnove

VIDEO HNS odgovorio Hajduku nakon prosvjeda Torcide u Splitu

Hrvatski nogometni savez (HNS) oglasio se priopćenjem na aktualna zbivanja u hrvatskom nogometu, uključujući jučerašnji prosvjed protiv HNS-a na splitskoj Rivi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez prihvaća činjenicu da su navijači Hajduka na splitskoj Rivi na specifičan način izrazili nezadovoljstvom radom i funkcioniranjem Hrvatskog nogometnog saveza.

VIDEO Torcida zaprijetila: Idemo u Zagreb i ne damo nikome da z......a Hajduk!

Međutim, Hrvatski nogometni savez nikada se neće složiti s govorom mržnje, netrpeljivosti i vulgarnim uvredama na račun pojedinaca i struktura Saveza koje su bez ikakve osnove.

Kao i do sada, pozivamo na razum, trezvenost i korektnost u procesu rješavanja problema. Stav je HNS-a kako ne postoji alternativa dijalogu između predstavnika HNS-a s predstavnicima Hajduka, Dinama i MUP-a uz sudjelovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje prati ovu situaciju te podržava dijalog kao jedini način rješavanja problema.

S obzirom na veliki broj pristiglih poziva, poruka i dopisa članova nogometne organizacije, Hrvatski nogometni savez ističe kako je jedinstveni stav nogometne organizacije da ultimatumi bilo koje vrsti nisu niti neće u bilo kojoj varijanti biti početak dijaloga i uvjet za nastavak razgovora.

Pozdravljamo ambiciju HNK Hajduk da aktivnije sudjeluje u radu tijela HNS-a, koja je u skladu s pozivom Saveza da se upravo kroz rad izabranih organa utječe na procese u hrvatskom nogometu.

Zbog toga ponovno ističemo potrebu za otvorenim dijalogom i to, kako je već rečeno, s predstavnicima nogometne organizacije, u ovom slučaju s rukovodstvom HNK Hajduk i GNK Dinamo, te drugim sportskim tijelima koja mogu doprinijeti rješavanju problema.

Naime, upravo je nogometna organizacija kroz svoja tijela - Skupštinu, Izvršni odbor, županijske saveze - jedino legitimno mjesto gdje se može kreirati i voditi službena politika HNS-a i čije odluke mogu izazvati odgovarajuće promjene", stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider