Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak bez popusta

HNS odbio žalbu: Hajduk igra na praznom Poljudu!

Nakon masovnog prosvjeda na Rivi navijači ipak neće moći na Poljud na utakmicu Hajduk - Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu se na splitskoj Rivi sprema masovan protest protiv HNS-a, točnije njegovih aktualnih čelnika i njihovog odnosa spram Hajduka. Na tisuće ljudi očekuje se u Splitu, a najavljeni su dolasci navijača iz cijele Hrvatske, susjedne BiH, ali i Slovenije.

Navijači se okupljaju na Rivi umjesto na utakmici Hajduk – Zagreb (17.00) zbog odluke Disciplinskog suca HNS-a Krešimira Vlajčevića da kazni Splićane novom utakmicom bez gledatelja zbog bacanja baklji u teren na utakmici u Zadru. Za mnoge je takva bila pretjerana, iako se huligansko ponašanje navijača mora osuditi.

Problem je što i ostale navijačke skupine ne apstiniraju od sličnog ponašanja, a dojam je da se teže kažnjava samo Hajduk. Također, ovom je prilikom Hajduk kažnjen kao gost, a u isto vrijeme HNS zbog incidenata u Milanu briše sa sebe svaku odgovornost i krivnju prebacuje na organizatora utakmice. Jasno je kako se onda može govoriti o dvostrukim mjerilima i držanju kriterija kako kome i kada odgovara.

No, Hajduk se žalio na tu odluku i Bijeli su i mogli igrati protiv Zagreba pred svojim navijačima. No, danas se, iako joj je to bio zadnji dan, sastala Komisija za žalbe HNS-a koja je odbila žalbu Hajduka. Priložena žalba odgađala je odluku do rješenja spomenutog drugostupanjskog organa.

HNS se tako ipak nije odlučio na smirivanje situacije, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će biti odgovor iz Splita. Recimo i kako je posljednja utakmica Hajduka na Poljudu s publikom bila ona 31. kolovoza protiv Dinama.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider