Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska stiže u Split

HNS i Hajduk postigli dogovor: Italija definitivno na praznom Poljudu!

Hrvatski nogometni savez će za kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske i Italije, koja će se igrati 12. lipnja ove godine, iznajmiti stadion Poljud zajedno sa svim pratećim službama, nakon što je UEFA odlučila da se ta utakmica igra bez publike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Vezano uz odluku IO HNS-a i već dobivenu suglasnost UEFA-e da se utakmica igra u Splitu, Hrvatski nogometni savez će u cilju profesionalne organizacije utakmice iznajmiti stadion Poljud zajedno sa svim pratećim službama", navodi se u zajedničkom priopćenju nakon sastanka izaslasntva Hajduka i HNS-a održanog u petak.

Kako se navodi u priopćenju, izaslanstvo HNS-a u nazočnosti izbornika Nike Kovača doći će u Split u utorak 14. travnja kako bi se u suradnji s Hajdukom i Gradom Splitom započele detaljne pripreme za organizaciju utakmice protiv Italije.

Prema navodima u priopćenju, učinit će se sve da boravak hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu bude organiziran na način da hrvatski reprezentativci budu što bliže građanima Splita i Dalmacije.

"Dvije strane izražavaju žaljenje što će se ova utakmica, koje je trebala biti pravi sportski spektakl, igrati bez publike posebno zbog građana Splita, Dalmacije i cijele regije kojima je ovom kaznom UEFA-e učinjena sportska nepravda", stoji u zajedničkom priopćenju na službenoj stranici Hajduka.

Dogovoreno je da će se sastanak čelnika dviju institucija o drugim otvorenim temama održati najkasnije do 10. svibnja, a taj sastanak će biti na najvišoj razini s ciljem rješavanja svih problema i razlika koje postoje između dviju strana.

Sastanku su u ime Hajduka nazočili predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i zamjenik predsjednice Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan, dok su HNS predstavljali izvršni predsjednik Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i član Izvršnog odbora Stjepan Markeš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider