Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Caktaš pravo osvježenje

HNL rasplet: Dinamov jubilej, slijede bitke Istre i Šibenika, Hajduk će prvi u Europu

Prvenstvo je gotovo, no već tradicionalno naši prvoligaši neće puno odmarati jer europske obveze kreću jako brzo. Što ih očekuje idućih tjedana donosi Vlado Boban.

Kad će četvorka iz HNL-a u Europu? (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nakon 36. kola Dinamo je upisao 20. prvenstvenu titulu od kada postoji HNL.

Ovoga puta je to učinio poprilično uvjerljivo s 25 bodova prednosti nad drugoplasiranom Rijekom. No, iako je izostala neizvjesna bitka za prvo mjesto na proljeće smo gledali neizvjesnu borbu za europske pozicije. Lokomotiva prva nije mogla pratiti tempo.

Osijek visio pa izvukao bingo

No, posljednje kolo je donijelo niz zanimljivosti. Osijek prvih 40 minuta utakmice nije bio u Europi nego Hajduk i Gorica. Do kraja susreta momčad iz Gradskog vrta je izvukla bingo porazom Hajduka u derbiju i pobjedom nad Interom te završila treća ispred Hajduka. Gorica je najbolji debitant u povijesti HNL-a s osvojenih 59 bodova. Rudeš je ispao iz lige.

Evo što čeka naše klubove koji su vizirali Europu. 

Rijeka kreće posljednja

Dinamo u borbu za Ligu prvaka kreće 23. ili 24. srpnja, iz drugog pretkola, a uzvrat je tjedan dana kasnije. Ako Dinamo dođe do razigravanja tamo će biti nositelj.

Hajduk će najmanje odmarati jer prvu utakmicu, prvo pretkolo Europske lige igra već 11. srpnja, uzvrat tjedan dana kasnije.

Osijek kreće iz drugog pretkola Europske lige i prvi euro susret igra 25. srpnja.

Rijeka kreće posljednja u euro ispite - 8. kolovoza igraju se prvi susreti trećeg pretkola Europske lige.

Tko će slaviti u play-offu?

Već standardno početkom lipnja znat ćemo i posljednjeg prvoligaša za iduću sezonu. Istra 1961 je ponovno u dodatnim kvalifikacijama, no ovoga puta sa Šibenikom. U petak, 31. svibnja, u 19:00 je prva utakmica, tri dana poslije je uzvrat. Varaždin je podsjetimo, kao prvoplasirani u Drugoj HNL dohvatio Prvu HNL.

I za kraj spomenimo ponajboljeg igrača proljeća u HNL-u i najboljeg strijelca lige, a to je Mijo Caktaš. Desetka Hajduka i po vokaciji vezni igrač zabio je čak 19 golova ove sezone. Od tih 19 čak 13 je došlo na proljeće. Lijepo osvježenje da je nakon trogodišnje vladavine stranaca na vrhu ljestice strijelaca domaći igrač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider