Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Lokosi' na diobi 4. mjesta

Lokomotiva s igračem manje slavila u Osijeku, dva pogotka Grezde

U utakmici 24. kola Prve HNL Lokomotiva je kao gost pobijedila Osijek s 3-1 (1-0)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč terenskoj nadmoći u prvom poluvremenu nogometaši Osijeka nisu uspjeli niti jednom pogoditi mrežu vratara Lokomotive Zelenike, dok je to gostima iz Zagreba uspjelo već u prvom kontranapadu u kojem je u šestoj minuti brzonogi Grezda izbio sam pred vratara Miklulića i poslao loptu u mrežu.

Inače, prvu prigodu na utakmici imali su nogometaši Osijeka, ali je u četvrtoj minuti udarac Vojnovića iz blizine Zelenika obranio. Od 68. minute Osijek je imao igrača više na terenu jer je zbog oštrog starta izravni crveni karton dobio branić Lokomotive Fiolić.

Prvi pogodak za Osijek u nastavku prvenstva postigao je Perošević iz udarca sa 11 metara, ali je slavlje domaćih trajalo samo tri minuti jer je Andrijašević. u 83 minuti ponovno doveo Lokomotitu u vodstvo. Konačan rezultat i pobjedu Lokomotive osigurao je Eros Grezda svojim drugim pogotkom u posljednjoj minuti utakmice.

Lokomotiva se ovom pobjedom bodovno izjednačila sa Splitom na četvrtom mjestu, oba sastava imaju po 36 bodova, dok je Osijek pretposljednji, deveti s 20 bodova, deset više od posljednjeg Zagreba.

Na vrhu je Dinamo sa 51 bodom, druga Rijeka ima 46, a treći Hajduk 42.

Susret je odigran na stadionu Gradski vrt, a sudio je pred 1.500 gledatelja Matoc iz Zaprešića.

Strijelci: 0-1 Grezda (6), 1-1 Perošević (80 -11m), 1-2 Andrijašević (83), 1-3 Grezda (90).
Crveni karton: Fiolić (68)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider