Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavila i rijeka

Dinamo s klincima slavio protiv Intera: Misli okrenute prema Salzburgu

Branitelj naslova Dinamo preuzeo je vrh prvenstvene ljestvice rutinskom pobjedom protiv Intera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici 5. kola Prve HNL vodeći Dinamo je u subotu u Maksimiru pobijedio zaprešićki Inter sa 2-1 (1-0). Strijelci za Dinamo bili su Soudani (38) i Fernandes (82), a utješni pogodak za Inter zabio je Blažević (90+1).

Dinamo je dominirao sve do sredine drugog poluvremena kada je Inter uputio prvi udarac u okvir Eduardova gola. Trener Zlatko Kranjčar dao je priliku nekolicini mladih igrača, kako bi najveće zvijezde odmorio za 1. utakmicu play-off runde Lige prvaka protiv Salzburga, koja je na rasporedu u utorak na Maksimiru.

Dinamova pobjeda mogla je biti i uvjerljivija, ali misli su vjerojatno, pogotovo nakon drugog pogotka, već bile usmjerene na utakmicu za tri dana.

U drugoj subotnjoj utakmici 5. kola Prve HNL Rijeka je svladala Lokomotivu sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Matej Mitrović u 10. minuti.

Ovom pobjedom Rijeka se bodovno izjednačila s Dinamom, oba kluba imaju po 13 bodova, dok je Lokomotiva ostala pri dnu s dva boda.

Dan ranije Split i Cibalija su odigrali 2-2. Split je vodio 2-0 golovima Bakaja (31) i Jurendića (37), no gosti su uspjeli izjednačiti, a oba gola postigao je Vitaić (68, 88).

Splićane može utješiti što su napokon postigli pogodak prekinuvši crn niz koji je trajao čak 1.123 minute. Posljednji pogodak Split je zabio u ožujku ove godine na gostovanju kod Lokomotive.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider