Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Probudila se Istra

Hajduk uvjerljivo slavio na Poljudu: Dva gola Saida i prvijenac Futacsa

U Splitu i Puli odigrane su dvije utakmice devetog kola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici na Poljudu još od onog nesretnog ispadanja iz Europa lige Hajduk je pobijedio Slaven Belupo sa 4:0 i na kraju prvog prvenstvenog kruga stigao do pete pobjede.

Bez lakše ozlijeđenog kapetana Lovre Kalinića (zamijenio ga Dante Stipica) Bijeli su upisali uvjerljivi trijumf, napunivši u posljednjih 20 minuta mrežu gostiju iz Koprivnice.

U početnoj fazi dvoboja Farmaceuti su dobro parirali Bijelima koji nikako nisu uspijevali ozbiljnije zaprijetiti. Štoviše, imali su Koprivničanci i najbolju priliku, u 26. minuti je Mirko Ivanovski išao sam prema Stipici, ali dok se namještao na šut sustigao ga je Zoran Nižić i uspio blokirati.

Kada je prvo poluvrijeme već išlo prema tome da završi bez golova, Hajduk je poveo. Bio je to mat u dva poteza - duga lopta Zvonimira Kožulja, primio ju je Ahmed Said Said, pobjegao dvojici čuvara i iz teške pozicije (iskosa s lijeve strane) matirao Gorana Blaževića.

S prednošću Hajduka otišlo se na odmor, a u uvodnim minutama nastavka pokušavali su igrači Željka Kopića nešto više pritisnuti ne bi li došli do izgledne situacije za izjednačenje. Relativno blizu su bili u 57. minuti kada je David Arap ostao neometan na 17 metara (obranio Stipica) te tri minute kasnije kada je centaršut Gordana Barića bio malo previsok za Ivanovskog.

U tih nekoliko minuta utakmica je bila na vagi i nakon što Slaven nije uspio poravnati Hajduk je riješio sve dileme.

Igrala se 71. minuta kada je Kožulj htio potražiti Saida na drugoj vratnici, a lopta se sretno odbila do Ganca s talijanskom putovnicom koji se našao na pravom mjestu i s dva metra poslao loptu u mrežu. Saidu je ovo bio četvrti gol u dresu Hajduka, uz tri asistencije.

Tri minute kasnije vrlo dobri Hamza Barry, koji je nedavno došao u Hajduk, idealno je poslužio Antu Ercega koji je izbio sam pred Blaževića i rutinski zabio svoj već peti gol ove sezone.

Seriju pogodaka zaključio je u 88. minuti mađarski napadač Marko Futacs. Njemu je to bio prvijenac, uposlio ga je sjajni Franck Ohandza, a Futacs je u padu ljevicom postavio konačan rezultat.

Nova pobjeda Istre

Prije ovog dvoboja na Poljudu, Istra 1961 je u Puli pobijedila Inter Zaprešić sa 4:1. Nakon što 10 mjeseci u HNL-u nije pobijedila nikoga Istra je sada uzela šest bodova u zadnja dva kola i bodovno se izjednačila sa Slavenom.

Puljani su do povjede došli zahvaljujući sjajnom igrom u prvom poluvremenu kada su zabili tri gola. U 17. minuti je iz gužve prvi gol postigao Mateo Bertoša, u 25. je Šime Gržan povećao na 2:0, a u 44. minuti Valentino Stepčić je iskoristio kazneni udarac nakon igranja rukom igrača Intera Čelikovića. U 79. minuti Nigerijac Theophilus Solom je iz solo-prodora povećao na 4:0, da bi dvije minute prije kraja Inter smanjio autogolom Bugarina Asena Georgieva.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider