Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pjesnici iznenadili

Zagreb stigao do druge pobjede i 'oteo' Splitu Europu

Nova runda HNL-a otvorena je dvobojem u Kranjčevićevoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 32. kola HNL-a na Zagreb je pobijedio Split 2:0 i upisao svoju drugu pobjedu ove sezone. Strijelci su bili Gabrijel Boban u 69. i Valentino Stepčić u 83. minuti.

Jedini dosadašnji trijumf Pjesnici su ostvarili identičnim rezultatom, također na stadionu u Kranjčevićevoj, kada su 7. studenog svladali Slaven Belupo.

Ova pobjeda neće im ništa značiti po pitanju ostanka među prvoligašima jer će sigurno zauzeti posljednje mjesto na ljestvici i ispasti.

Međutim, za Crvene iz Splita ovo je katastrofalan rezultat s aspekta borbe za četvrtu poziciju koja može, ali i ne mora donijeti nastup u kvalifikacijama za Europa ligu.

Naime, četvrtoplasirani iz HNL-a će u prvo pretkolo Europa lige isključivo onda ako Dinamo u finalu Kupa pobijedi Slaven Belupo. Za to mjesto bore se Lokomotiva i Split koji je mogao preskočiti Lokose da je uzeo sva tri boda kod budućeg drugoligaša.

Nije ni ovako ništa gotovo, ali Lokomotiva ima dva boda više, utakmicu manje i dosta povoljniji raspored od Splita koji u iduća dva kola prvo ugošćuje Dinamo te potom odlazi na Rujevicu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider