Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani u krizi

Hit sezone čeka oslabljeni Hajduk: Možda 'udari' brat na brata

Od 17:00 igra se posljednja utakmica 26. kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Zaprešiću se s početkom u 17:00 sastaju Inter i Hajduk, u odgođenom dvoboju 26. kola koji se trebao igrati u subotu, ali vremenske (ne)prilike to nisu dozvolile. Snijeg koji je u noći s četvrtka na petak zatrpao Interov teren u međuvremenu nije padao i travnjak bi danas trebao zadovoljavati minimalne uvjete za igru.

Inter u ovaj susret ulazi kao najugodnije iznenađenje nastavka sezone. Momčad Samira Toplaka u prvoj prvenstvenoj utakmici u 2016. je kod kuće remizirala sa Splitom da bi nakon toga nanizali tri pobjede (Istra 1961, Slaven Belupo, Lokomotiva) i stigli nadomak ispunjavanja prvog i osnovnog cilja - ostanka u ligi.

"Po mojoj procjeni 34-35 bodova bit će dovoljno", u nekoliko je navrata tijekom sezone izjavljivao Toplak čiji su igrači posve blizu tom učinku, a predstoji im još (uključujući i ovu današnju) odigrati 11 utakmica.

Hajdukov imperativ je izlazak u Europu i tu ne bi smjelo biti problema. U situaciji kad je i dalje primarna financijska konsolidacija kluba iluzorno je očekivati da se Bijeli mogu upustiti u utrku s Dinamom i Rijekom, ali istovremeno pod normalnim se smatra zadržavanje treće pozicije ispred Lokomotive i Splita (makar će, u slučaju da Slaven Belupo ne osvoji Kup, i četvrto mjesto voditi u kvalifikacije Europa lige).

Saznat ćemo je li krizni sastanak urodio plodom

Porazi od Lokomotive i Rijeke te izgubljena dva boda protiv Osijeka na Poljudu uzdrmali su momčad Damira Burića pa su predsjednik Marin Brbić, sportski direktor Goran Vučević i trener odradili s najvažnijim igračima krizni sastanak.

"Bilo je stvari zbog kojih smo zaslužili kritiku, ali i onih gdje se pretjerivalo. Prevelika je kritika za nas s obzirom na uvjete u kojima radimo i treniramo. Mislim da odrađujemo jako kvalitetan posao", poručio je Burić koji ne može računati na kartonirane Jeffersona i Sušića, a u momčadi ima nekoliko povratnika nakon ozljede (Vlašić, Velez...).

Braća Maloku jedan protiv drugoga

Ovaj susret mogao bi biti raritetan i po tome što bi se u izravnom okršaju mogli naći dva brata - Hajdukov Elvir Maloku siguran je u prvoj postavi na lijevom krilu, a Interov Trojan Maloku s klupe će čekati prigodu. Uđe li u igru, bit će to najvjerojatnije na poziciji desnog beka što automatski znači da će mu primarni zadatak biti zaustaviti brata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider