Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sporna situacija

FOTO Lokomotiva uzela sva tri boda, Hajduku nije sviran čisti 11-erac

I treći ovosezonski dvoboj Lokomotive i Hajduka u prvenstvu završen je istim rezultatom.

U 23. kolu HNL-a Lokomotiva je u Kranjčevićevoj pobijedila Hajduk 2:1. Prvu veliku šansu imali su Splićani, koji su u devetoj minuti bili jako blizu vodstva, ali je Jefferson loše reagirao nakon ubačaja Juranovića.  U 24. nova dobra prigoda za Hajduk. Jerko Leko je srušio Marka Bencuna, sudac Pejin svirao je faul, ali bez žutog kartona za Leku. Milić je s ruba šesnaesterca uputio ubačaj prema drugoj vratnici, lopta je išla prema nebranjenom dijelu mreže, ali je Karačić glavom odbio loptu u korner.

Lokomotiva kaznila dva rana promašaja Hajduka

Niti dvije minute nakon toga Lokomotiva je povela. Juranović je ispao na desnoj strani, Fiolić mu je pobjegao i poslao prizemni ubačaj na desnu stranu gdje Eros Grezda pogađa pod prečku Kalinićeva gola!

Do poluvremena je Lokomotiva mogla povećati vodstvo iz dvaju kontru, ali Lovre Kalinić je obranio udarce od Fiolića i Pamića.

Nova konfuzna situacija u obrani Hajduka rezultirala je pogotkom Franka Andrijaševića za 2:0. Centaršut s lijeve strane spušten je glavom na pet metara za Andrijašević koji u padu puca snažno i lopta probija Kalinića.

Hajduk ipak uspijeva smanjiti u 65. kada Fran Tudor zabija poslije Milićeva odbijanca. Bio je Tudor najspretniji u gužvi i iz nesporedne blizine je pogodio praznu mrežu.

Navalili su Splićani nakon tog gola po izjednačenje, a kako je vrijeme odmicalo nervoza je bivala sve veća uslijed nedostatka pravih šansi pred Zelenikom. I onda, u 77. minuti dok se čekalo da se nastavi igra poslije jednog prekida Herdi Prenga je uspio isprovocirati Tina Svena Sušića koji ga je udario dlanom po licu - Pejin je pokazao žuti Prengi i crveni Sušiću.

Poslije toga je Lokomotivi bilo znatno lakše s igračem više, ali nisu se gosti predavali ni unatoč brojčanoj inferiornosti.

I onda je došla 90. minuta. Jefferson je u šesnaestercu Lokomotive htio prebaciti loptu preko Borne Barišića, ovaj je igrao rukom, a sudac Tihomir Pejin nije dosudio jedanaesterac za Hajduk kojeg bi vjerojatno svirao i predsjednik Lokomotive.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider