Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Uoči velikog okršaja

Dinamo preokretom svladao Zagreb i vratio se na vrh

Teže od očekivanog aktualni prvaci uzeli su sva tri boda protiv najlošije momčadi HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 22. kola HNL-a Dinamo je na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedio Zagreb 2:1 i vratio se na prvo mjesto, dva boda ispred Rijeke i šest ispred Hajduka.

Po teškom i blatnjavom terenu Modri su imali dosta problema s organizacijom igre, Pjesnici su se vrlo dobro branili te uspjeli i povesti. Na isteku pola sata igre Lovro Medić je matirao Eduarda i donio Zagrebu vodstvo s kojim se otišlo na odmor.

Na poluvremenu je Zoran Mamić u svlačionici ostavio Machada i Soudanija te u igru uveo Pjacu i Šovšića s kojima je Dinamo izgledao bolje, ali ipak nedovoljno dobro da bi u uvodnim minutama nastavka uspio izjednačiti.

U ono malo prilika što su Modri stvorili ispromašivao se Junior Fernandes, da bi se u 63. minuti ipak iskupio. Pogodio je glavom s pet-šest metara poslije kornera.

Preokret iz dvojbenog penala

Četiri minute kasnije sudac Dalibor Mlakar (iz Zagreba) dosudio je dvojbeni jedanaesterac za Dinamo nakon kontakta Matića i Šovšića, a siguran realizator bio je Armin Hodžić.

Do kraja dvoboja Dinamo je sačuvao prednost i uknjižio prvu prvenstvenu pobjedu u ovoj godini.

HNL se nastavlja u petak 19. veljače kada će u Parku mladeži igrati Split i Zagreb (18:00), u subotu se sastaju Lokomotiva i Hajduk (15:00), Istra 1961 i Inter Zaprešić (17:00), a u nedjelju Slaven Belupo i Osijek (15:00) te Dinamo i Rijeka (17:00).

Rezultati 22. kola:

Rijeka - Lokomotiva 2:0
Osijek - Istra 1961 0:0
Hajduk - Slaven Belupo 2:0
Inter Zaprešić - Split 1:1
Zagreb - Dinamo 1:2

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider