Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
domino efekt

Krenuo rasplet koji uključuje transfere Pogbe, Higuaina, čak i Mandžukića

Juventus je u središtu zbivanja prijelaznog roka zbog odlazaka i dolazaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski mediji javljaju kako bi danas mogao biti poznat rasplet transfera Gonzala Higuaina u Juventus. Nije novost kako argentinski tragičar posljednjih izgubljenih finala reprezentacije želi otići iz Napolija, no navodno želi baš u Juve što nije dobro sjelo gazdi Aureliju De Laurentiisu.

Gazda Napolija trebao se tijekom ponedjeljka sastati s Juveovim izvršnim direktorom Beppeom Marottom i priopćiti mu, nagađa Gazzetta dello Sport, kako Stara dama mora za Higuaina platiti cijelu otkupnu klauzulu od 94 milijuna eura.

Sumnjamo da će Juventus platiti ovu suludu cijenu za napadača koji će u prosincu navršiti 29 godina. Zato će ga De Laurentiis možda radije dati Arsenalu za ponuđenih 50 milijuna eura plus Olivier Giroud. No, možda Marotta nađe zajednički jezik s vlasnikom Napolija, kod Talijana je sve moguće. Naročito ako u drugom smjeru uz keš pošalje niz igrača poput Zaze, Mandragore, Ruganija i Pereyre.

Sapunica oko Pogbe

A Juventus će ukoliko i dobije Higuaina za nešto manju cijenu prvo morati riješiti pitanje Paula Pogbe. Bez tog novca sumnjamo da će ići u mega transfer Argentinca, jer Juventus tako ne posluje. Francuz nije produžio ugovor i nije ništa dogovorio s Manchester Unitedom.

Tako piše madridska Marca koja je na naslovnici ponovo vratila u fokus priču o dolasku Real koji je navodno spreman dati najveću odštetu u povijesti nogometa. Tih 120 milijuna eura se spominjalo i ranije, ali je navodno United bio u prednosti jer može dati Pogbi veću plaću. To bi se, jasno, najviše svidjelo njegovom menadžeru Minu Riaoli koji je već Mourinhu doveo Ibrahimovića i Mkhitaryana.

Juve slaže momčad s kojom želi napasti Ligu prvaka. Ono što Allegriju nije uspjelo prije dvije sezone kada je poražen u finalu od Barcelone.

''Svatko tko odlazi iz Juventusa mora dobro razmisliti jer Juve je trenutno među top četiri kluba u Europi'', poručio je Allegri Pogbi i dodao da bi odlazak u United bio korak unazad.

Podsjetimo, Juve je već brutalnu obranu, koja je briljirala na Euru, pojačao Benatijom iz Bayerna i iskusnim Danijem Alvesom na desnom boku. Stigao je i jedan od najboljih igrača u Italiji, Miralem Pjanić, a pred realizacijom je dolazak Marka Pjace iz Dinama. Transfer nije gotov, ali hrvatski je nogometaš čvrsto odlučio kako želi biti dio Juveove priče u novoj sezoni.

No, možda u toj priči neće biti našeg Marija Mandžukića. Već su krenule priče kako će napustiti Torino ako stigne Gonzalo Higuain. Baš kao što je to bilo u Bayernu kada je došao Lewandowski. Odlaskom Alvara Morate u Real malo se očistio prostor za mjesto prvog napadača, no dolazak Argentinca sigurno se ne bi svidio našem napadaču iako njegov meandžer tvrdi drukčije.

Higuain ako dođe za taj golemi novac sigurno neće sjediti na klupi, a Mandžo i klupa se nikad nisu voljeli...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider