Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li se isplatiti?

PSG pronašao 'zamjenu' za Zlatana Ibrahimovića

PSG je za novu sezonu doveo još jedno zanimljivo pojačanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski nogometni prvak Paris SG angažirao je ofenzivnog veznjaka Hatema Ben Arfu (29), dosadašnjeg člana Nice, s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Ben Arfa je prošle sezone postigao 17 pogodaka u Ligue 1, te je bio najzaslužniji za četvrto mjesto Nice. Iako ga je francuski izbornik Didier Deschamps pozvao na pripreme za EURO, ipak ga nije uvrstio i među 23 igrača na koje računa na prvenstvu.

Podsjetimo, prije 10-ak godina Hatem Ben Arfa slovio je za jednog od najtalentiranijih francuskih nogometaša. Isto godište (1987.) kao i njegov tadašnji suigrač u Lyonu Karim Benzema, Ben Arfa je bio predodređen da postane svjetska klasa i nositelj igre u reprezentaciji Francuske. Benzemi je to uspjelo, a njemu nije.

Kako to biva u mnogim slučajevima, svoj grandiozni talent nikad nije razvio do kraja, a klubovi u kojima je gradio karijeru nakon Lyona (Marseille, Newcastle, Hull City) suočavali su se tek s povremenim njegovim bljeskovima.

Karijera mu je išla silaznom putanjom, a dno je dotaknuo u siječnju prošle godine kada je Newcastle raskinuo ugovor s njim usred posudbe u Hullu. Ben Arfa je tako preko noći postao slobodan igrač, ali nije mogao potpisati ni za koga jer FIFA zabranjuje da igrač u jednoj sezoni nastupi za tri kluba. Tada je povukao najbolji mogući potez. Dogovorio se s Nicom, potom za nekoliko tjedana dogovor proglasio nevažećim da bi ipak u lipnju potpisao ugovor.

Vjerojatno nitko Francuskoj, pa ni šire, nije očekivao da će Ben Arfa igrački potpuno eksplodirati. U 33 nastupa u Ligue 1 zabio je 17 golova iako nije klasični napadač nego ofenzivni vezni (po potrebi može igrati i na krilima). Upisao je i pet asistencija.

Za njega su interes potom pokazali Chelsea i Barcelona, no najkonkretniji je u konačnici bio PSG.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider