Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijali za Čilića

Rakitić: Tu sam jer volim Hrvatsku, spreman sam stati i na vrata!

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić istaknuo je danas da poštuje Maltu, te je pozvao navijače da u utorak ispune tribine maksimirskog stadiona u prvom dvoboju kvalifikacija za EURO 2016 .

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Prva je utakmica uvijek posebna, svi počinju s nulom i uvijek ima dosta promjena u momčadima. Na nama je da se nametnemo, da budemo dominantni. Poštujemo Maltu, ali uvjeren sam da smo kvalitetniji i želimo dokazati da smo bolji iz utakmice u utakmicu. Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama i nadam se da će doći velik broj navijača. Pozivam ih sve, mi ćemo se boriti za hrvatski dres", rekao je Rakitić, a prenosi internetski portal HNS-a.

FOTO Mandžo pošteđen, Šuker se zezao s klincima: Prijeti debakl posjete!

Rakitić je preskočio pripremni okršaj s Cipranima zbog boli u kvadricepsu, ali bit će spreman za dvoboj s Maltom.

Govoreći o novim igračima u reprezentaciji, Rakitić je kazao: "Dođe trenutak kada je smjena generacija nužna. Moramo biti sretni što imamo toliko mladih, poletnih igrača koji su se već dokazivali u brojnim utakmicama. Idemo dobrim putem, dobro radimo, i izbornik ima prave ideje. Moramo tako nastaviti", dodao je.

U reprezentaciji igra na poziciji zadnjeg veznog, a u javnosti se o tome vode brojne rasprave.

"O tome će odlučiti izbornik, ja sam spreman zamijeniti i vratara ako treba. Ja sam tu jer volim Hrvatsku, jer volim igrati za reprezentaciju, gdje god je potrebno", istaknuo je nogometaš Barcelone, u kojoj igra i 18-godišnji Alen Halilović.

"Nije iznenađenje što ga je Barca prijavila za Ligu prvaka. Halilović je odradio pripreme s prvom momčadi, jako ga vole i cijene u Barceloni i samo je pitanje vremena kada će se vratiti u prvu momčad", ističe Rakitić.

Nakon što je Stipe Pletikosa bio 15 godina prvi vratar reprezentacije, tu je ulogu nakon SP u Brazilu preuzeo golman Monaca Danijel Subašić.

"Lijepo je biti prvi vratar reprezentacije nakon dugog čekanja. Izbornik Kovač mi je rekao da sam sada broj jedan, ali svi znamo da u Hrvatskoj ima dobrih vratara. No, vratara ne čine jedna ili dvije utakmice, nego kontinuitet dobrih igara. Kalinić je bio izvrstan i šteta je što Hajduk nije ostao u Europi. Isto tako je dobar i Vargić u Rijeci, a ima i drugih", rekao je Subašić.

"Favoriti smo protiv Malte, vjerujem da neću imati mnogo posla. Važno je krenuti pobjedom u kvalifikacije. Tu su nova lica, velik broj mladih igrača, ali dobro je to izgledalo protiv Cipra. Imao sam malo nonšalantnih poteza i krivih ispucavanja, ali sve je to škola za budućnost", zaključio je Subašić.

Hrvatski nogometni reprezentativci gledali su poraz hrvatskih košarkaša u ogledu s Francuskom na Svjetskom prvenstvu te senzacionalnu pobjedu Marina Čilića nad Rogerom Federerom u polufinalu US Opena.

„Prvo nas je košarka razočarala, a onda smo uživali u Čilićevoj pobjedi“, kazao je Subašić, a Rakitić dodao:
„Gledao sam meč Čilića i Federera zajedno s cimerom Halilovićem. Navijali smo, bili smo napaljeni na meč, sjajno je da nakon toliko godinama imamo igrača u finalu Grand Slama.“ (I.M./Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider