Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I dalje je ozlijeđen

Halilović gost navijača Barce: Rakitić mi je poput starijeg brata!

Ozlijeđeni hrvatski nogometaš Alen Halilović (18), koji bi se uskoro trebao priključiti treninzima drugoligaša Barcelone B, ističe kako ga Ivan Rakitić savjetuje te mu pomaže izvan terena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"On mi je poput starijeg brata. Kada ne treniramo provodim vrijeme s njim i njegovom obitelji, obično odemo popiti i pojesti nešto", rekao je Alen Halilović u mjestu Palau-solitá i Plegamasn, udaljenom 25 kilometara od Barcelone.

Ondje je boravio kao gost udruge navijača Barcelone koja svake godine organizira dječji natječaj iz kulture vezan za katalonski nogometni klub.

"Ivan Rakitić me savjetuje da uživam u onome što radim, da slušam trenere i da marljivo radim", rekao je Halilović nakon priredbe kojoj je prisustvovalo oko 400 djece.

Bivši igrač Dinama je ozlijedio lijevo koljeno na treningu 11.veljače, a preko instagram profila, aplikacije za dijeljenje fotografija, tada je poručio da će s terena izbivati nekoliko tjedana. Barcelona B, za koju nastupa, nalazi se na 18. mjestu među 20 momčadi druge lige. U subotu je poražena na domaćem terenu od desetoplasirane Mallorce s 4:2.

"Uz kvalitetu koju imamo sigurno ćemo se popeti na tablici", kaže Halilović.

Barcelona B je nedavno smijenila trenera Eusebia, a Halilović je iskazao nezadovoljstvo u njegovoj posljednjoj utakmici na klupi koju su izgubili 4:0 u Zaragozi: "Naljutio sam se ali ne na Eusebia, s kojim mi je bilo lijepo i kojeg poštujem, nego zato jer ne volim gubiti. Moja reakcija bila je iskazivanje bijesa zbog poraza a ne zbog trenera", rekao je.

Gaf s Instagramom

Pod vodstvom novog trenera Jordi Vinyalsa još nije odigrao niti jednu utakmicu, no naljutio ga je puštanjem informacije oko ozljede preko instagrama. Vinyals je poručio da ne želi da u javnost izlaze informacije o momčadi i da će odsada biti kažnjen svaki igrač koji to ponovi.

Igrači Joan Román (21), Patricio Gabarrón (21) i David Babunski (20), s kojima je najbliži, Halilovića zovu na hrvatskom jeziku 'Brate'. Nadimak, kojeg je dobio i zahvaljujući bratskom odnosu s Rakitićem čuje se u Barceloninoj svlačionici:

"U nogometnom smislu je jako dobar i samo mu treba vremena", kaže Román.

Alen Halilović živi u Barceloni s roditeljima i dva mlađa brata od kojih jedan igra u Cornelli, klubu iz istoimene četvrti Barcelone, a drugi u Barceloninoj školi. Prije sedam mjeseci Barcelona ga je platila Dinamu 2.2 milijuna eura, ugovor ima do ljeta 2017. godine, a njegova sadašnja tržišna vrijednost iznosi 6,5 milijuna eura, prema Transfermarktu, njemačkoj internetskoj stranici za transfere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider