Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijave već traju

Hajdukovi navijači zovu na javnu diskusiju, predstavili i brojač donacija

Udruga Naš Hajduk punom parom radi na novim projektima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga Naš Hajduk, vlasnici 24.53 posto dionica Hajduka, u srijedu 24. travnja organizira javnu diskusiju na koju su pozvani svi navijači Hajduka.

Događaj će se održati u dvorani Sveučilišne knjižnice u Splitu s početkom u 17:00, a s obzirom na ograničeni broj mjesta u dvorani, za sudjelovanje se mogu prijaviti članovi Hajduka s plaćenom članarinom za 2019. godinu, na mail javnadiskusija@nashajduk.hr.

"Na javnoj diskusiji sudjeluju članovi akademske zajednice, konzultanti, članovi Upravnog odbora Našeg Hajduka te članovi poslovne zajednice. Smatramo ovu temu jako važnom za Hajduk, ali i za sve članove i navijače te smo stoga uložili veliki trud kako bi osigurali najkvalitetnije sugovornike za raspravu", istaknuo je član Upravnog odbora Našeg Hajduka Ante Krnić.

Rasprava o ulozi Našeg Hajduka

Svrha javne diskusije je sa stručnjacima raspraviti ulogu Našeg Hajduka kao jednog od suvlasnika kluba i prikupiti razmišljanja što za Hajduk znači pobjeđivati, razvijati se i biti održiv kako bi se kvalitetno pratili ciljevi iz Strateškog okvira kluba. Također, dio rasprave posvećen je i načinu postavljanja i praćenja ciljeva u modelu kojeg ima HNK Hajduk Split.

"Uz mišljenje stručnjaka, cilj je čuti mišljenje članova te ih stoga i ovim putem pozivamo na aktivno sudjelovanje. Članovi imaju priliku sudjelovati u diskusiji na članskom forumu Našeg Hajduka, komentirati na javnoj diskusiji i sudjelovati u anketi koja prati događanje", rekao je tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić.

Paralelno s ovim pozivom, iz udruge Naš Hajduk stigla je i obavijest kako svi donatori u projektu otkupa dionica 'Za sva vrimena' na web-stranici www.nashajduk.hr mogu vidjeti kakvo je stanje s mjesečnim uplama i brojem jedinstvenih donatora.

Brojač novi korak u smjeru potpune transparentnosti

Naš Hajduk uveo je brojač za praćenje donacija kao novi korak u smjeru potpune transparentnosti, na što u Našem Hajduku stavljaju naglasak još od svog osnutka.

"Brojač donatora uveden je kako bi donatori, ali i navijači koji se još nisu uključili, mogli pratiti dinamiku otplate i kako bi proces bio što transparentniji. U projekt smo ušli s jednom mišlju, a to je da izgovora nema i da moramo uspjeti. Dvije su godine iza nas, otplatili smo ono što smo trebali i možemo biti zadovoljni, ali opuštanja nema, idemo zajedno u nove pobjede", istaknuo je Tomislav Mikulić.

U projektu Za sva vrimena trenutačno sudjeluje preko 3.100 donatora koji svaki mjesec odvajaju određeni iznos, a do sada su donirali više od osam milijuna kuna. Od početka veljače pa do danas projektu se priključilo nešto više od 300 novih mjesečnih donatora, što je znatno povećanje u odnosu na 2018. godinu.

Svakom donatoru posebna zahvala

"Godina je počela odlično, osjeća se entuzijazam i snaga. Svi moramo stati iza ovog projekta i zato pozivam svakog navijača da ne odgađa odluku i da se uključi u projekt prema svojim mogućnostima. Svakog donatora čeka posebna zahvala kao znak pažnje i vrijedna uspomena na njegovu ulogu u ovoj priči", dodao je Mikulić.

Hajdukovi su navijači prije dvije i po godine postali vlasnici jedne četvrtine voljenog kluba. Svi članovi okupljeni u udrugu Naš Hajduk otkupili su od tvrtke Tommy 24.53 posto dionica Hajduka, a prilikom sklapanja ugovora dogovoreno je da će navijači u idućih deset godina uplatiti Tommyju 35 milijuna kuna (koje će onda ta tvrtka odmah proslijediti Hajduku na ime sponzorstva). Potpisom tog ugovora započela je utrka s vremenom, a u prvih mjesec i po dana prikupljena su četiri milijuna kuna u sklopu akcije Ili jesmo ili nismo.

Uslijedio je projekt Za sva vrimena, koji je u tijeku, a uključiti se može putem web-stranice www.nashajduk.hr ili osobnim dolaskom u Odjel za članstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider