Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Niz aktualnih tema

Hajdukov trener otvorio dušu: O napadu na igrače, novom ugovoru, smjeni predsjednika Kosa...

Pred nogometašima Hajduka je novo neugodno gostovanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 32. kola HNL-a Hajduk ove nedjelje gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici.

Rezultati u prošlom kolu, kada je Hajduk izgubio derbi od Dinama na Poljudu, a Slaven Belupo svladao Cibaliju u Vinkovcima, donekle su "ubili" značaj ove utakmice jer su Splićanima ostale tek teoretske šanse za naslov prvaka, dok Koprivničanci samo u nekom raspletu mogu ispasti.

Ipak, s obzirom na turbulentnih 10-ak dana u klubu i oko njega, za Hajduk bi pobjeda puno značila. Svjestan je toga i trener Željko Kopić koji je na početku konferencije za medije prvo iznio zdravstveni bilten svoje momčadi.

"Almeida neće ići na put, Said i Lopez osjećaju neke probleme, kod Saida to traje već neko vrijeme, dok je Borja osjetio probleme za vrijeme utakmice s Dinamom i radi po posebnom programu. Radošević neće igrati jer ima tri žuta kartona."

"Odnos igrača i navijača na vrlo je visokoj razini"

Suočio se Kopić s pitanjima u vezi sa stanjem u svlačionici.

"Početak tjedna iskoristili smo za razgovore i kvalitetnu komunikaciju te povratak u psihološku i mentalnu stabilnost. Kohezija je na visokoj razini, atmosfera je dobra, svi su odlučni da sezonu završimo na pravi način, što nam je i obveza prema klubu, navijačima, a u konačnici i prema nama samima."

O napadu dvojice huligana na igrače Hajduka u ponedjeljak u centru Splita Kopić je rekao:

"Bio je to izolirani slučaj koji se ne smije događati i svi ga osuđujemo, ali ukupno gledano, mislim da je odnos igrača i navijača na visokoj razini. Igrači i navijači imali su kvalitetan razgovor u kojem su navijači bili maksimalno iskreni i otvoreni, a igrači rekli kako se osjećaju."

Što s ugovorom?

Kopić je prilikom svog dolaska potpisao ugovor do kraja ove sezone, a njegov status, unatoč skorašnjem odlasku predsjednika Kosa, ne bi smio doći u pitanje.

"Znam gdje mi je mjesto i koje su moje zadaće. Nije Hajduk klub u kojem sve teče po ravnoj liniji, ta visoka energija i zanos nekad su pozitiva, a nekad ode u kontra stranu. Meni je normalno da svatko tko novi dolazi u klub napravi ono što misli da je za klub najbolje i donosi odluke, ja s tim nemam problema. Koliko god dana bio tu na klupi, tri ili 303, bitno mi je da znam da sam znao sve i budem ponosan na to što sam odradio. Ne razmišljam o ugovoru, na meni je da pripremim ovu utakmicu u Koprivnici pa onda i sve ostale."

Kao veliki zadatak do kraja sezone naveo je podizanje natjecateljske forme Marka Futacsa.

"Trebamo ga u što boljem izdanju prema kraju sezone i finalu Kupa, to je jedan od naših naglasaka."

Gyurcso pun pogodak, Filip promašaj

Hajduk uskoro mora odlučiti hoće li otkupiti ugovor Adama Gyurcsa od poljskog Pogona. Mađar je ove zime došao na posudbu i pokazao se kao pun pogodak, prava zamjena za Antu Ercega čiji se odlazak više i ne osjeti.

"Nemam ovlasti za donošenje odluka, mogu jedino reći da je Adam došao do kvalitetne forme, da je bitan i da posjeduje kvalitetu, a i još dosta prostora za napredak. Do ovog trenutka ostavio je pozitivan dojam."

To se ne može reći za Steliana Filipa, za kojeg je Dinamu iz Bukurešta plaćena odšteta od 350.000 eura, ali on je pričuva Andreu Fomitschowu.

"Fomitschow je u derbiju jako puno napravio, visok postotak odnesenih zračnih duela, sudjelovao u organizaciji igre, imao centaršutove u trećoj trećini, a k tome je i zaustavio Soudanija. Filipa smo doveli da bude pojačanje, ali je spletom okolnosti, ozljedom i adaptacijom ostao pričuva. Ne mogu reći da je on promašaj, iako smo jako malo vidjeli od onog što on može."

Upitan je Kopić i o svom pogledu na iduću sezonu.

"Ja sam analizirao sve sezone od zadnjeg osvajanja naslova prvaka, tražio sam koje su to točke determinirale ostale rezultate, koji su bili ključni trenuci sezone i sigurno da je jedan od ključeva uvijek bio pad nakon nešto lošijeg rezultata u Europi. Nakon toga bi dolazilo do konsolidacije, ulazilo bi se u proljeće, tu bi se znao napraviti zaostatak za samim vrhom i onda bi prilikom prvog, drugog slabijeg rezultata ambicije splasnule i ta energija bi padala, pa bi dolazilo do određenog pada rezultata. Meni je trenutno cilj da budemo toliko mentalno jaki da se bavimo isključivo svakim treningom i utakmicom i ne razmišljamo o tome što će nas čekati poslije, već da ovaj završetak sezone bude na pravoj razini. Ne bih pričao o idućoj sezoni, znate i sami da se neke stvari mijenjaju i tu priču moramo ostaviti malo po strani", zaključio je Kopić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider