Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strateški cilj kluba

Hajduk predstavio idejne projekte izgradnje klupskog kampa

Financijska situacija u Hajduku sve je bolja, dugova je sve manje i vrijeme je za značajan korak naprijed.

U četvrtak je u Trofejnom salonu stadiona u Poljudu održana medijska prezentacija deset idejnih rješenja nogometnog kampa Hajduka.

Radi se o projektu koji je pokrenut u suradnji sa Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a nakon odluke Nadzornog odbora Hajduka o kampu kao strateškom cilju Kluba.

Studenti pete godine arhitekture su tijekom zimskog semestra razrađivali idejni projekt Hajdukovog kampa u sklopu predmeta "Diplomski studij 3", pod mentorstvom uglednog splitskog arhitekta prof. art. Ante Kuzmanića i danas je održana prezentacija njihovih radova.

Izloženo je 10 maketa koje su rasponom obuhvaćenog područja varirale od samog kampa do cjelokupnog prostora u sklopu kojeg se kamp nalazi.

Javnosti su projekt predstavili dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu izv. prof. dr. sc. Boris Trogrlić, prof. art. Ante Kuzmanić, predsjednik Hajduka Marin Brbić i član Nadzornog odbora Hajduka Denis Kosor.

Okupljenima se prvi obratio predsjednik Brbić koji je naglasio koliko je za Hajduk važnja izgradnja kampa.

"Da parafraziram Neila Armstronga, ovo je mali korak za nas, ali veliki za naš klub. Ovo je kapitalni projekt i zapravo najznačajniji projekt uopće za Hajduka... Izuzetno značajan razvojni projekt bez kojeg Hajduk neće moći ići naprijed. Uvjeti u kojima danas radimo nedostatni su za naš klub i moramo krenuti u ovom pravcu što je prije moguće", istaknuo je Brbić.

Kamp bi mogao biti izgrađen za 4-5 godina

Po njegovim riječima zamišljeni nogometni kamp bi trebao imati pet nogometnih terena, svlačionice i hotel, a postoji mogućnost da se sa poljudskog stadiona u kamp premjeste i klupski uredi, te bi mogao biti izgrađen u sljedećih četiri ili pet godina.

"Kamp je zamišljen kao mjesto svih aktivnosti nogometnog kluba Hajduk osim utakmica koje će se igrati na Poljudu," objasnio je Brbić.

Na upit je li napravljena financijska projekcija za izgradnju kampa, Brbić je kazao da to još nije učinjeno ali se radi o milijunima eura.

"Hajduk je vrlo blizu zatvaranja svih svojih obveza iz prošlosti i sada krećemo u novi razvojni put i sve ono što se uprihoduje od prodaje igrača i na slične stvari bit će investirano u razvoj i jačanje kluba," poručio je Brbić.

Brbić je više puta rekao kako lokacija za gradnju Hajdukova kampa još nije određena te da su makete koje su za tu namjenu izradili studenti arhitekture idejno rješenje i prvi korak, ali da će se o mjestu budućeg kampa razgovarati sljedećeg tjedna na sastanku u splitskoj Gradskoj upravi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider