Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
No Poljud, no Party

Hajduk zbog Ultra Festivala ipak igra u Dugopolju

Protivnik Hajduka u 1. pretkolu Europske lige nije prihvatio zamjenu domaćinstava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Hajduk prvu utakmicu htio biti domaćin, ipak će 2. srpnja u goste. I to ne u Sillamäe, grad na granici s Rusijom iz kojeg dolazi Kalev, nego u Rakvare na pola puta do estonske metropole Tallina. Uzvrat će pak biti sedam dana kasnije u Dugopolju, a ne na Poljudu gdje se u to vrijeme održava Ultra festival.

Estonski klub nije prihvatio prijedlog Hajduka oko zamjene rasporeda domaćinstava.

"Sa strane Hajduka učinili smo sve da napravimo zamjenu domaćinstva zbog unaprijed definiranog održavanja Ultra festivala na Poljudu, ali nažalost Estonci nisu pristali na to da se prva utakmica igra na Poljudu, a revanš u Estoniji", potvrdio je predsjednik Hajduka Marin Brbić za službenu stranicu kluba.

Kontaktirana je i Uefa koja je dala suglasnost da klubovi imaju 48 sati da se dogovore oko zamjene termina utakmice.

"Ponudili smo Estoncima da pokrijemo sve njihove troškove u Hrvatskoj, ali nažalost oni zbog svojih razloga nisu na to pristali. Željeli smo promjenu domaćinstva radi naših gledatelja, da što više ljudi može uživo gledati utakmicu na Poljudu. Zbog toga nam je jako žao što Estonci nisu pristali na zamjenu domaćinstva. Što se tiče samog natjecateljskog segmenta, odgovara nam da igramo revanš na Poljudu. I zbog lakšeg prolaza i zbog obaveza u prvenstvu. Tri dana kasnije je i derbi s Dinamom na Maksimiru pa će momčad lišena dalekog putovanja imati više vremena za pripremu te utakmice", dodao je Brbić.

Tako će na stadion Hrvatski vitezovi tek 4500 najsretnijih navijača hajduka, većinom pretplatnika. Bit će to financijska šteta jer se na utakmici na Poljudu moglo okupiti i 15-ak tisuća navijača. Nadamo se samo kako Torcida neće ponoviti ono sramotno divljanje i trganje stolica kao na utakmici protiv Rijeke na istom stadionu prošle godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider