Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To su i prije govorili'

Hajduk zadovoljan pozivom na dijalog, ali poručuju: Nešto se mora mijenjati!

Nakon maratonske sjednice Gradskom vijeća Grada Splita koja je trajala gotovo osam sati svi su bili zadovoljni pozivom na dijalog od strane HNS-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Od vijećnika, udruge navijača do predstavnika kluba - svi žele razgovarati. To su praktički govorili i prije ali sluha nije bilo s druge strane, kažu. Iako je sjednica bila dogovorena ranije, i to o stanju u Hajduku, ipak je prevagnulo ovo stanje oko neodigravanja derbija u Maksimiru. Gradonačelnik je atmosferu u gradu opisao kao naelektriziranu", izvijestio je reporter Nove TV Mario Jurič.

'Naš Hajduk' ide dalje, kredit reprogramiran, odluka o koncesiji odgođena!

"Ja sam već prije rekao da se nadam da će biti razuma i sluha i da ćemo krenuti konstrukttivno razgovarati. Od razgovora ne treba bježati mi smo uvik za razgovor. Neke stvari će se morati promijeniti u HNS-u, drago mi je da vide da nešto ne štima", rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

I splitski HDZ želi smirivanje tenzija...

Jeste kontaktirali koga od 11 članova HNS a koji su HDZ?

"Naravno da je komunikacija tekla, naravno da su svi za smirivanje strasti, svjesni su odgovornosti ovoga trenutka", kazao je Petar Škorić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Održavanje sjednice budno je pratila i policija...

"Zašto je policija jutros bila tu? Za svaki slučaj jer su procijenili i utakmica da je visokog rizika. Tko je pozvao? Ja. Ne zbog straha, ali mislim da je normalno da to bude jer se radi o navijačkim strastima", priznao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Upravo navijači, članovi udruge Naš Hajduk, biraju 7 od 9 članova Nadzornog odbora Hajduka. Vijeće im nije dalo upravljačka prava na traženih 25 godina: "Podržavamo udrugu Naš Hajduk i dajemo mandat udruzi za sprovođenje izbora za novi Nadzorni odbor u 2015., a na rok od 4 godine", rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Boris Ćurković.

Svoj komentar dao je i Bojan Islamović, tajnik udruge Naš Hajduk: "Zadnje što želimo uzeto je vlast. Bili bi najsretniji da možemo biti na tribinama. Tamo je 11.000 ljudi uključeno koji žele biti odgovorni, žele izvještaje, žele analizirati klub, žele birati."

Vijeće je odlučilo i kako će s klubom pokušati rještiti i dugovanja kao i kredit, a ostale novosti otkrio je u Dnevniku Nove TV Mario Jurič: "Vijeće je donijelo odluku i da se provede anketa među Splićanima o načinu upravljanja klubom ali i obliku vlasništva.
Dodao bih i kako je Zajednica ekipnih športova podržala sve napore Hajduka. Ističu kako će ovaj vikend njihovi članovi odjenuti majice s natpisom 'Svi smo mi Hajduk' u znak potpore. Traže pravedniji sustav i uređenje odnosa u hrvatskom sportu. U suprotnom spremni su razmisliti o igranju u njihovim ligama."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider